SGD Üyesi Gazetecilerden kamu otoritelerine uyuşturucu ile mücadele çağrısı!

Türkiye’de son yıllarda ciddi oranda artan uyuşturucu madde kullanımını üzülerek Seferihisar’da da izliyoruz.

Emnı̇yet Genel Müdürlüğü Narkotı̇k Suçlarla Mücadele Daı̇re Başkanlığı Narkolog 2022 Raporu’na göre 2021 yılında uyuşturucu madde kullanımını engellemek adına yapılan operasyonlarda Türkiye genelinde 264 bin 202 kişi gözaltına alınmış. Hazırlanan raporda 15-24 yaş aralığının uyuşturucu maddeye başlama bakımından en riskli grup olduğu ve bu yaş grubunda uyuşturucuya başlayanların oranın 2021 yılında %73,7 olması bir an önce harekete geçilmesi için dikkate değer veriler arasındadır. Uyuşturucu ile mücadelede yalnızca adli müdahelelerde bulunmanın yanı sıra, uyuşturucuya erişimin engellenmesi, kullanımın önlenmesine yönelik eğitici çalışmalar, bağımlıların tedavi ve rehabilite edilip topluma yeniden kazandırılması gibi çok yönlü bir programın etkili olacağını düşünüyoruz.


Uyuşturucu kullanım sebeplerinin en başında çevre etkisi ve özentilik geliyor. Bağımlılık batağından kurtarılan bir genç aslında yüzlercesi demek.


Gençlerimizin ve geleceğimizin gözlerimizin önünde yok olmasına müsaade etmemek için,
Seferihisar Belediyesi, Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’na etkili mücadele için bir araya gelmeleri çağrısında bulunuyoruz. SGD üyeleri gazeteciliğin bir kamu görevi olduğu bilincindedir. Bu bilinç ile kamu otoritelerini uyuşturucu ile mücadelede ortaklaşmaya davet ederken, bizler de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız. Seferihisar’ı uyuşturucuya teslim etmeyeceğiz!

Seferihisar Gazeteciler Derneği Üyeleri

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.