Seferihisar 101’inci doğum gününü Buray’la kutladı

Seferihisar 101. Kurtuluş Günü’nü, muhteşem bir konserle kutladı. Binlerce Seferihisarlı, ellerinde Türk bayrakları ile ünlü şarkıcı Buray’ın, Kurtuluş Günü için seslendirdiği şarkılara, coşkuyla eşlik etti. Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını geceye özel seslendirdiği türkülerle anan Buray, binlerce kişi ile tek yürek halinde İzmir Marşı’nı söyledi.

İzmir’in Seferihisar ilçesi kurtuluşunun 101’inci yıl dönümünü coşkuyla kutladı. Gündüz başlayan kutlamalar, akşam gerçekleştirilen konserle doruğa çıktı. Pazar yerindeki otopark alanını saatler öncesinden dolduran Seferihisarlılar, önce genç sanatçı Zeynep İde’nin birbirinden güzel şarkılarına eşlik etti. İde’nin ardından sahneye çıkan Buray da, hem sahne performansı, hem de şarkılarıyla alanı dolduran binlerce kişiyi coşturdu. Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını geceye özel seslendirdiği türkülerle anan Buray, 7’den 77’ye binlerce kişi ile tek yürek halinde İzmir Marşı’nı söyledi.

ATATÜRK’ÜN MİRASI CUMHURİYET

Sahneye çıkarak Buray’a teşekkür eden ve çiçek takdim eden Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, yaptığı konuşmada, “Bugün Gazi Mustafa Kemal Paşa komutasında, bu cennet vatan için verilen direnişi hatırlıyoruz” diyerek, “Direnişler sonucu kazanılan başarıların, yalnızca daha fazla mücadele ederek muhafaza edileceğini, birbirimize hatırlatıyoruz. Çok şanslı bir milletiz. Tam 101 yıl önce, Mustafa Kemal Paşa ve Anadolu halkı emperyalistlere, ‘Sizin topunuz, tüfeğiniz, silahlarınız varsa, bizim de vatan, millet sevdamız var. Bu halk sizin sömürgeniz olarak yaşamayacak’ cümlesi ile son sözü söyledi” şeklinde konuştu. Başkan Yetişkin, Atatürk ve Anadolu halkının Türk milletine bir miras bırakmak için ölümü göze aldığını belirterek, “O miras Cumhuriyetti, laiklikti, eşitlikti, demokrasiydi, bilimin ışığıydı, bağımsızlıktı, özgürlüktü” dedi.

Buray-Drone.jpg
10-2.jpg
3-1.jpg
2-1.jpg
6-3.jpg
4-2.jpg
1-2.jpg
9-1.jpg
7-2.jpg

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.