Ulu Önder Atatürk’ün Seferihisar’a Gelişinin 85. yıldönümü törenlerle kutlandı

11 Nisan 2019 Perşembe günü Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen tören saygı duruşu ile başladı.

Seferihisar Belediye Bandosu’yla devam eden programa Kaymakam İlhan Abay, Cumhuriyet Savcısı Mevlüt Furkan Akkaya, Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Jandarma Yüzbaşı Mustafa Deniz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşması Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin tarafından yapıldı.

Törende konuşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin; “Bugün ilçemiz tarihinin en önemli günlerinden birini yaşıyoruz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan 85 yıl önce 11 Nisan 1934 yılında ilçemizi ziyaret etmiştir. Atatürk öncelikle Sığacık’a gelmiş, sahilde incelemelerde bulunmuştur. Küçük öğrenci Mehmet İnce’ye sorular sorup onu okşamış ve Seferihisar’a geri gelmiştir. Atamız askeri gazinoda ağırlanıp kahvesini içtikten sonra halkı selamlayarak ilçemizden ayrılmıştır. Bedenen aramızda olmasa da fikriyle, aklıyla, devrimleriyle bugün atamızın yine yanımızda olduğunu hissediyoruz. Türkiye’de mutluluk, barış ve huzur içerinde yaşayabiliyorsak bunu da hiç kuşkusuz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete ve onun devrimlerine borçluyuz. Biz de bu yolda, atamızın izinde kendi ilçemizde daha iyisini yapmak için durmadan çalışacağız. Bir kez daha bu aydınlık yolu kendimize ilke ediniyoruz. Bu vesile ile Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükran ve rahmetle yâd ederek emanetinin ve devrimlerinin takipçisi olacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlattığı bu yolda bizlerde bizden sonra gelecek nesillerde inanç ve kararlılıkla yürümeyi sürdüreceğiz” dedi.

Program Seferihisar Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisi ile sona erdi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.