Trump’ın arkasında Seferihisar var!

İzmir Mermerciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tayfun Geylan, Seferihisar bölgesinden çıkarılan ve ‘Teos Yeşili’ olarak bilinen mermerin Amerikan başkanlık sarayı, Beyaz Saray’da kullanıldığını belirtti.

Seferihisar’ın antik Teos bölgesinden çıkarılan yeşil mermer, Amerikan Başkanlık Sarayı olan Beyaz Saray’da Donald Trump’ın basın açıklaması yaptığı salonu süslüyor. İzmir Seferihisar’dan Beyaz Saray’a firmalar aracılığıyla gönderilen yeşil mermer ya da mermercilerin deyişi ile ‘Teos Yeşili’ dünyada oldukça beğenildiği ve tercih edildiği belirtildi.

ÇOK DEĞERLİ
İzmir Mermerciler Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Tayfun Geylan, “Seferihisar Teos’ta çıkarılan yeşil mermer Beyaz Saray’da Trump’un basın açıklaması yaptığı salonun mermerleridir. Konuşma yaptığı kürsünün arkasında arka duvar kaplamasıdır. Türkiye’de çok değerli mermerlerimizden biridir” dedi.

FİRMALAR ARACILIĞIYLA İHRACATI YAPILIYOR
Karabacak Metal Mineral Ltd. Firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karacak, ‘Teos Yeşili’ mermerini 1993 yılından beri çıkardıklarını, firmalara sattıklarını kaydetti. Firma sahibi Karabacak “Yeşil mermeri Seferihisar Teos’ta 1993 yılından beri çıkarıyoruz. Değerli bir mermer, kolunu şu anda 350 Dolar civarında, ihracatını biz yapmıyoruz ancak yurt dışında Rusya’dan Amerika’ya kadar mermer verdiğimiz firmaların sattığını biliyoruz” dedi.

“TARİHİ MİRAS OLARAK DA ÇOK DEĞERLİ”
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise bölgede çıkarılan yeşil mermerin sadece maddi olarak değil aynı zamanda tarihi miras olarak da çok değerli olduğunu kaydetti. Soyer, M.Ö. 500’lü yıllarda bu bölgeden Roma’ya Atina’ya mermerlerin bloklar halinde götürüldüğünü söyledi. Başkan Soyer “Tarihte, M.Ö. burada çıkarılan ve Roma’ya ve Atina’ya bloklar halinde gönderildiklerine dair kargo numarası gibi işaretler var. Tarihi miras olarak çok değerli bizim için” dedi.




pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.