Teos Park’ta Bossaball Heyecanı

Futbol, voleybol, jimnastik ve Brezilya dansının karışımı olan ’Bossaball’ sporu Seferihisar seyircisiyle tanışıyor.

 

Dünyada 2005’te İspanya’da oynanmaya başlanan ve sonrasında yoğun ilgi gören bossaball ilk kez Seferihisar’da Teos Park’ta olacak.

Oynandığı ülkelerde gençlerin ilgi odağı olmayı başaran ve voleybol severler tarafından mutlaka denenmesi gereken bossaball, kimilerine göre sadece bir eğlence, kimilerine göre de yeni bir oyun çeşidi.

Aynı Anda Eğlence ve Spor

Bir voleybol maçı, ama sahası şişme platformdan oluşuyor, file oldukça yüksekte gerilmiş ve içerisinde trambolin mevcut. Her iki alanda da zıp zıp zıplayan oyuncular, tüm hünerleri ve görsel şovlarıyla topu filenin karşı tarafına geçirmeye çalışıyor. Tabii bir de unutulmaması gereken, oyun başladığında arka fondan yüksek sesle çalan müzik. Bu coşkulu müzik bossaball’in olmazsa olmazlarından. Hareketli ve yüksek sesli müzik, oyunculara ve mücadeleye hareket katarken, izleyicisini de coşturuyor.

Seferihisar’da farklı bir konseptte  hizmet veren Teos Park bu yaza Bossaball ile damgasını vurmaya hazırlanıyor.

 

BOSSABALL NEDİR

Bossaball, 2005’te İspanya’da doğdu. Aynı yıl İspanya turunu tamamlayarak, 2006’da Brezilya’da tanındı. İki takım arasında oynanan (her takım üç, dört ya da beş kişi olabilir) voleybol, futbol, cimnastik ve Brezilya’ya özgü dans karışımı top oyunudur. Amaç, karşı takımın alanına topu atarak, skor yapmaktır. Plaj voleybolunun daha değişik ve eğlenceli çeşididir. Oyun sahası bir ağ ile ikiye bölünmüş olup, trambolinler ve zıplamaya olanak tanıyan şişme platformlardan oluşmaktadır. Ağ yüksekliği, oyuncu tipine göre (profesyoneller, kadın, erkek ve çocuklar için) ayarlanabilmektedir. Müzik ve DJ, bossaball organizasyonlarının vazgeçilmezidir. Oyuna dinamizm ve renk katan perküsyon ve samba konseptin parçasıdır, ancak şart değildir. Tüm dünyada her yaştan topluluğu etkilemekte olan bu yeni top oyunu, elbette ki en çok gençleri cezbetmektedir ve oynandığı her yerde kalabalıkların odak noktası olmaktadır.

 


05-Bossaball

 

foot-vollyboll

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.