Süt Bayramı’nda Kurdele Yerine ‘‘Örgü Peyniri’’ Kesilecek

Sütün; Ekonomi, sağlık ve beslenmedeki önemine dikkat çekmek için Ödemiş’te kutlanacak ‘‘Süt Bayramı’’nın resmi açılışı, alışılagelmiş kırmızı kurdele kesimi yerine 8 metrelik örgü peyniri kesilerek gerçekleştirilecek.

 

8-9-10 Mayıs tarihleri arasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştirilecek ‘‘Süt Bayramı’’ renkli etkinlikleri dışında açılış seremonisi ile de çok konuşulacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katılımıyla yapılacak açılışta protokol, fuar alanına kırmızı kurdele yerine özel üretilen 8 metrelik örgü peynirini keserek giriş yapacak.

 

AMAÇ DOSTLUK KÖPRÜSÜNE KATKI KOYMAK!

 

Dev örgü peynirini hazırlatan Kecheese Yönetim Kurulu Başkanı Özer Türer, Süt Bayramının süt üreticisi ile tüketiciyi buluşturup bilinçli tüketim konusunda farkındalık yaratmanın yanı sıra, Diyarbakır ve İzmir’deki kadın çiftçiler arasında kurulan ‘‘Gönül Köprüsü’’ projesiyle de öne çıktığını belirtti. Türer; ‘‘Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ile İl Müdürlüklerimizin organize ettiği proje kapsamında 6 Nisan’da İzmir’in 17 ilçesinden yola çıkan 20 kadın çiftçimiz, 3 gün boyunca Diyarbakırlı kadınların ev sahipliğinde yörenin kültürü ve bölgedeki üretim koşullarını inceleme fırsatını yakalamıştı. Şimdi ‘‘Süt Bayramı’’ vesilesiyle Diyarbakırlı Kadın çiftçilerimiz iade-i ziyarette bulunacak. Amacımız, hem İzmir’i tanıtmak hem de yöre halkının misafirperverliğini onlara göstermek. Bu sayede kendi yetiştirdiklerinden farklı tarımsal ürünlerin üretim süreçleri hakkında bilgi sahibi olabilecekler. Ayrıca, Diyarbakırlı misafirlerimize üretim tesislerinin ve tarımsal işletmelerin yanında düzenleyeceğimiz gezilerle İzmir’in kültürel ve doğal güzelliklerini de göstereceğiz.’’ şeklinde konuştu.

 

PEYNİR WORKSHOP’UNDA REKOR DENEMESİ

 

Açılışta kırmızı kurdele yerine Diyarbakır yöresine özgü bir çeşit olmasından dolayı yüzde yüz keçi sütünden üretecekleri örgü peynirini kesmeyi tercih ettiklerini kaydeden Türer, ‘‘Diyarbakır’a özgü, hafifliği ile sofralarda yer alan örgü peyniri ile resmi açılışa farklı bir renk katacağız. Etkinlikler içinde örgü peyniri yapımı uygulamalı olarak ziyaretçilerimize gösterilecek ve bir rekor denemesi yapacağız.’’ dedi.

ORGU PEYNIRI OZER TURER

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.