Sodem AB Parlamentosu’nda

Sosyal Demokrat Başkanlar, Brüksel’deki temaslarına Avrupa Parlamentosu Türkiye Dostları Grubu ve Avrupa Sosyalist Partisi Başkanı ziyaretleriyle devam etti.

 

AB Parlamentosu’nda, Avrupa Parlamentosu Türkiye Dostları Grubu,  Friedrich Ebert Vakfı ve SODEM işbirliğiyle  “Yerel Yönetimlerin üstlendikleri rol: Potansiyel durum ve mevcut durum” konulu bir panel gerçekleştirildi. Açılış konuşmaları SODEM Başkanı ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve  Friedrich Ebert Vakfı Brüksel Direktör Yardımcısı Johanna Lutz tarafından yapıldı.

 

Moderatörlüğü Friedrich-Ebert Vakfı Türkiye Temsilciliği Direktörü Felix Schmit tarafından yapılan panelde, Avrupa Birliği Parlamentosu Milletvekili İsmail Ertuğ, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt,  Rhone-Alp Bölgesi Başkan Vekili-Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Üyesi Bernard Soulage, AB Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu Başkan’ı Jan Luc Vanraes konuşmacı olarak yer aldı. Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Gianni Pittella, Panelde, Türkiye’nin adaylığına verdiği desteği ifade eden bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Yaklaşık iki saat süren panelde, Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecinin hızlanması, mülteci meselesi, Türkiye’de terör olayları ve SODEM çalışmaları ile  yapılacak ortak çalışmalar üzerinde konuşuldu,  görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Katılımcılar tarafından büyük ilgiyle izlenen panel sonunda Parlamento binasında resepsiyon düzenlendi.

 

SOSYALİST PARTİYE ZİYARET

Sodem heyetinin Brüksel’deki temasları Avrupa Sosyalist Partisi (PES) Başkanı Eski Bulgaristan Başbakanı Sergei Stanishev ziyaretiyle devam etti. Seferihisar Belediye Başkanı ve SODEM Başkanı Tunç Soyer, Brüksel’deki görüşmelerin çok olumlu geçtiğini söyledi. PES Başkanı’yla görüştüklerini belirten Soyer; “Sayın Stanisev’le yaklaşan seçimler, mülteci meselesi gibi birçok konuda görüş alışverişinde bulunduk. SODEM’e ve yerel yönetimlere her konuda destek olmaya hazır olduklarını belirten PES yetkilileriyle çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiğimizi ve geleceğe olan ümidimizin bir kat daha arttığını belirtmek isterim.  Avrupa’daki kalıcı ve samimi ortaklarımızın Sosyal Demokrasi ailesinin buradaki temsilcileri olduğunu ve aramızdaki dayanışmayı güçlendirmekten başka çaremiz olmadığını çok net olarak gördük. Ayrıca dört gün boyunca yaptığımız tüm çalışmalar önümüzdeki süreçte doğru bir yol haritası çıkarmamıza yardımcı olacak. Özellikle AB Milletvekili İsmail Ertuğ’a bize verdiği destek nedeniyle çok teşekkür ediyorum” dedi.

SODEM heyetinde Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer, yönetim kurulu üyeleri Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Buca Belediye Başkanı levent Piriştina, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İhsak Gündoğan,  Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Jale Nur Süllü, Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Coşkun Tanış, SODEM Onursal Başkanı Selami Öztürk, SODEM Genel Sekreteri Onur Eryüce, SODEM Avukatı Canan Karaosmanoğlu, belediyelerin meclis üyeleri ve belediye çalışanları yer alıyor.

 

DSC_2913 DSC_2879 DSC_2876

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.