Seferihisar’da Nasibini Aldı !

Seferihisarda KESK bileşenleri olarak İzmir’de hukuksuz geliştirilen uygulamalara karşı KESK Genel Meclis üyesi ve Seferihisar Eğitim Sen Temsilciği Yk Üyesi Nihat Keni, Eğitim Sen İzmir 6Nolu Şube Başkan’ı Necla Akgün, İdil Uğurlu , İsmet Süzer , SES adına Murat Koç , Tümbelsen adına Ersin Yağmur ve Eğitim Sen MYK üyesi Ebru Yiğit tarafından Seferihisar Eğitim Sen Şube binasında basın toplantısı düzenledi.

Açılış konuşmasını yapan Nihat Keni’nin ardından basın açıklamasını Eğitim Sen MYK üyesi Ebru Yiğit yaparak Seferihisar’da kimsenin görmek istemediği baskının son bulmasını isteyerek şöyle devam etti, ” Son zamanlarda demokrasi ve barış mücadelesini yürüten bütün kesimlerin baskı altına alındığı, gözdağı verildiği, tutuklandığı, sürgün edildiği, açığa alındığı bir süreci birlikte yaşamaktayız. Siyasi iktidarın giderek artan baskı, sindirme politikalarının paralelinde İzmir valiliği özel bir görev üstlenmiş gibi görünmektedir. Özellikle KESK üye ve yöneticilerine yönelik soruşturmalar, sürgünler ve açığa almalar artarak devam etmektedir. Bu kapsamda ilçemiz Seferihisar ’dada iki KESK üyesi arkadaşımız işyerlerinden alınarak evleri aranmış arkadaşlarımız saatlerce gözaltında tutulmuş düşünce özgürlüğü kapsamında tutulması gereken sosyal medya paylaşımları üzerinden kendilerine ve bizlere gözdağı verilmek istenmiştir Barış mücadelesini engellemek isteyen siyasal iktidar, daha geçtiğimiz hafta İzmir valiliğini harekete geçirmiş TTB Merkez Konsey üyesi Dr.Fatih Sürenkök , SES üyemiz Mahmut BAKAY’ı ve Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanımız Bahri Akkan’ı da emek ve demokrasi güçlerinin eyleminde yaptıkları barış isteyen konuşmalarından dolayı görevlerinden el çektirilmişlerdir.

25 yıldır emek ve demokrasi güçleriyle birlikte yürüttüğümüz sendikal hak ve özgürlükler yanında demokrasi ve barış mücadelemiz hiçbir zaman bu gün uygulanan şekilde, bir uygulamayla karşı karşıya kalmadı. Bizleri baskı altına almaya çalışan haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan bu tür hukuksuzluklara ve baskılara asla boyun eğmeyeceğiz. Sendikaların yetki dönemlerinin yaklaştığı bugünlerde örgütlü gücümüzü zayıflatmaya ve yetkiyi kendi yandaşlarına vermeyi amaçlayan bu saldırıları boşa çıkaracağız. KESK geçmişten gelen birikimiyle ve tüm örgütlü gücüyle bu saldırıların karşısında olacaktır. Bilinmelidir ki dün olduğu gibi bugün de tüm bu baskılar, açığa almalar, soruşturmalar bizleri haklı mücadelemizden geriye adım attıramayacak, emek, demokrasi ve barış mücadelesinden alıkoyamayacaktır.”

KESK Seferihisar Bileşenleri

 

DSC_9936 DSC_9941

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.