Atatürk’ün Seferihisar’a Gelişinin 82. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Seferihisar’a gelişinin 82. Yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk kente gelişinin 82. yılı nedeniyle düzenlenen tören, İlçe Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan program, Seferihisar Belediyesi tekvando, jimnastik ve halk oyunları ekibi tarafından yapılan gösterilerle devam etti. Atatürk’ün Seferihisar’a gelişini hazırladıkları mizansenle canlandıran jimnastik takımı, töreni izleyenler tarafından yoğun alkış aldı.

 

Düzenlenen kutlama programına Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, Garnizon Komutanı Levent Aksoy, Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Başsavcısı Arif Gedikoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları söyledi:

 

“İlçemiz tarihinin en önemli günlerinden birini kutlamak için buradayız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bundan 82 yıl önce ilçemizi ziyaret etmiştir. 1919 yılında başlattığı ulusal kurtuluş mücadelesinin önderliğini yapan daha sonra modern Türkiye’nin oluşmasını sağlayan devrim ve reformları gerçekleştiren Atamız, gideceğimiz yolu muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmak olarak tanımlamıştır. İşte bizde bu yolda Atamızın izinde kendi küçük ilçemizde muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için durmadan çalışıyoruz.

 

Çünkü biliyoruz ki yereldeki başarı genele yansıyacak sonunda kazanan Türkiye Cumhuriyeti olacaktır. Biz Seferihisar için güçlü kalkınmış ve aydınlık bir gelecek hayal diyoruz. Seferihisar’ı sahip olduğu potansiyel güç ile geleceğe taşımak istiyoruz. İlçede yaşayan herkesin ekmeğinin büyüdüğü işsizliğin kalmadığı tüm Türkiye’ye örnek bir Seferihisar yaratmak istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki ancak böyle yaparsak canları pahasına bu cennet toprakları bize bırakan atalarımıza layık olacağız. Onlardan devraldığımız emanete bir sonraki kuşaklara devretmenin mutluluğunu yaşayacağız. Bunun için çalışmak çok çalışmak zorundayız. Çünkü biliyoruz ki hiç bir başarı tesadüfen kazanılmaz ve emek vermeden çalışmadan edilen hiç bir kazanım uzun ömürlü olmaz. Emek verilmeden kazanılan her ödül alın teri dökülmeden dönülen her köşe elinde sonunda geri döner. Biliyoruz ki çalışmaktan hiç bir zarar gelmez çalışmak insanı diri tutar, dinç tutar. Tembel insan çalışmamayı meziyet kaytarmayı marifet sanır ve aldanır. Derya içinde olup deryayı bilmeden yaşayan balık gibi olmak istemiyorsak, şanlı tarihimize atalarımızın kutsal mirasına layık olmak istiyorsak, bizden sonra gelecek kuşaklara huzurlu, mutlu bir gelecek bırakmak istiyorsak,  çalışmak daha çok çalışmak zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlattığı bu yolda bizde bizden sonra gelecek nesillerde inançla kararlılıkla yürümeyi sürdürecek, hiç kimsenin bu cennet vatanı cehenneme çevirmesine izin vermeyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükran ve rahmetle anarak emanetinin ve devrimlerinin takipçisi olacağımıza bir kez daha söz veriyoruz.”

 

DSC_9868 DSC_9877 DSC_9887 DSC_9891 DSC_9900 DSC_9903 DSC_9907

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.