Kılıçdaroğlu’ndan çarpıcı ‘Soyer’ mesajları!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu,Tunç Soyer’i neden İzmir Büyükşehir Adayı gösterdiklerinden, Soyer’e babası üzerinden gelen eleştirilere kadar önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu FOX TV canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. – KILIÇDAROĞLU’NDAN O İLÇEDEKİ ADAYLIK TARTIŞMASINA NOKTA KOYAN AÇIKLAMA… CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Tunç Soyer’i neden İzmir Büyükşehir Adayı olarak tercih ettiklerini açıklarken, 12 Eylül döneminin askeri savcısı Babası Nurettin Soyer üzerinden gelen eleştirileri de yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, “Aday belirlemede geç kaldınız mı?” sorusuna, “Hayır, geçen yılara göre kıyasladığımızda çok daha fazla adayı belirlemiş durumdayız. Son bir ay propaganda için önemli” dedi.

KÜÇÜCÜK BELDEYİ AVRUPA’YA TANITTI

CHP Lideri, partisinin İzmir Adayı ile ilgili ise şunları söyledi: Tunç Soyer Seferihisar’da başarılı belediye başkanlığı yaptı. Hakkını yemeyelim. Küçücük bir beldeyi Avrupa’ya tanıttı. Yetenekli… Çalışkan… İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapacak kapasitede bir arkadaşımız. Aziz Bey malum 15 yıl yaptı. Başarıyla yaptı. Hakkını yememek lazım. ‘Yoruldum’ dedi, ‘Kenara çekiyorum’ diye ifade etmişti. Bu arkadaşımız geldi.

ELEŞTİRİLER HAKSIZ

Tunç Soyer’e yapılan eleştirilerin tamamı haksız… Bu kadar haksız hukuksuz eleştiriye muhatap olmasının özünde yatan şu; Bu kişi çok değerli, İzmir’de yüksek oy alacak. Dolayısıyla bugünden başlayarak yıpratmak için özel bir kampanya yapıyorlar. İzmir halkı gerçekleri bilen gören bir halktır. İzmir’de yaşayanlar birlikte yaşarlar huzur mutluluk içinde yaşamak istiyorlar. Türkiye’nin yaşadığı süreçten rahatsızlar. İzmir’de demokrasiyi de hukuku da yerleştirmek istiyorlar. Yerel yönetimlerde daha başarılı standardı yakalamak istiyorlar. Dolayısıyla Tunç Soyer’i bağrına basacaklar. Bunu gayet iyi biliyorum.

BABADAN ÖTÜRÜ OĞLU SUÇLANAMAZ

Babasından ötürü çocuklar niye yargılanır ya da çocuğundan ötürü baba niye yargılanır? Erdoğan demiyor mu ben Müslümanım. Bir de inancı siyasete alet ediyor. Peygamberimizin Veda Hutbesi… Dünyanın en önemli insan hakları bildirgelerinden biri… Bakın ne diyor; Baba oğlunun suçu üzerine, oğlu da babanın suçu üzerine suçlanamaz. Bir insan gerçek anlamda inançlıysa babadan ötürü oğlu suçlamaz. Babadan ötürü oğlu suçlamaz. Suç bireyseldir. Kaldı ki babası bir kamu görevi yapıyor… Dava açılmış… Kişiler yargılanır, beraat eder, etmez. Yaşar Okuyan bana geldi, ‘O dönem yargılananlardan biriyim ama gideceğim oyumu Tunç Soyer’e vereceğim’ dedi. Yaşar Okuyan, Tunç Soyer’e telefon açmış, ‘Bu konuları anlatacağım’ demiş. ‘Yargılanan benim o dönem’ demiş. Babasının açtığı bir davadan yıllar geçmiş oğlu suçlanıyorsa bu ortaçağ zihniyetidir… Ortaçağda olur bunlar. 21. Yüzyıldayız. Belediye başkanlığı yaptığı dönemle ilgili hiçbir şey demiyorlar. Ne yapalım babasını? Benim içinde 7 göbek geriye gittiler. Yok kardeşim. Ne yapalım? Tunç Soyer için de yok. Ne yapalım? Babası başarılı bir hukukçu da… Hakkını yemeyelim. Tunç Soyer’in adaylığını bunun üzerinden karalamak akıl mantık dışı. Babasının yaptıklarından dolayı Tunç Soyer suçlanamaz, ödüllendirilemez.

SOYER ÇALIŞKAN, AZİMLİ, KARARLI BİRİ

Tunç Soyer çalışkan birisi. Başarılı kararlı azimli birisi… Sosyal demokrat, çağdaş Atatürkçü… Halkı seven, toplumun her kesimiyle samimi diyalog kuran birisi… İzmir’i gayet iyi yönetecek. İZMİR’İ KÜLTÜR EĞİTİM SANAYİ MERKEZİ YAPACAK Kendisine dedim, ‘Roma’dan başlayarak Atina ve İzmir’e geleceksin.’ Bu bölgenin en önemli kültür merkezi haline getireceksin. İzmir’i eğitim, tarım, sanayi merkezine dönüştüreceksin. Balkanlar dahil İtalya’dan buraya İzmir’den imrenecek herkes…

DEĞİŞİM OLMAK ZORUNDA

İzmir’de ve bir çok kentte ilçe belediye başkanlıklarında ciddi değişim yapıldığının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Değişim olmak zorunda. Yeni insanların siyasette yer alması gerekiyor. Değişikliği yaparken il başkanıyla büyükşehir adayıyla milletvekillerimizle değerlendirme yapıyoruz. Değişimse değişini gerçekleştiriyoruz” dedi.

AZİZ BEY ‘YORULDUM’ DEMİŞTİ

“Aziz Bey yeniden varım dedi. Neden değiştirdiniz?” sorusuna CHP Lideri, “ Aziz Bey başarılı bir belediye başkanlığı yaptı. 400 küsür yılla yargılandı. ‘Artık yoruldum’ demişti. ‘Artık yapmak istemiyorum’ demişti. Tunç Bey’in ismi de öne çıkmıştı. Geri dönmenin doğru olmadığını düşündük” dedi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.