Akarca balıkçı barınağı yargıda

Akarca mevkiinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayı ile yapılması planlanan balıkçı barınağı projesine Akarca halkının tepkisi sonuçsuz kalmadı,  beş binden fazla yazlık kışlık konutun bulunması ve fokların yaşam alanı olması sebebiyle Akarca’da yaşayan halk ve yaşam savunucuları planın iptali için dava açtı.

Çevre korumaya, balık çiftliklerinin körfezden taşınmasına ve ormanlarda maden ocaklarının yapılmamasına önderlik ederek çevre ve doğanın pelerinsiz kahramanı olan Şehrazat Mercan, “Yaklaşık on iki yıldır Sığacık Koyu’nun, orkinos ve balık çiftliklerinden arındırılması için onlarca davalar açtık ve hepsini kazandık. Yenilerinin gelmesini engelledik. Hâlâ da orkinos için verilen beşinci ÇED olumlu kararının iptali davamız devam ediyor ve bilirkişi raporunu bekliyoruz. Bu mücadeleyi yürütürken, yerel balıkçılarımızın avlanma alanlarını, balık ve deniz canlılarını korumak birincil hedefimizdir. Biz balıkçıları yine düşünüyoruz ve onların işlerini geliştirmelerini, çalışma alanlarının iyileştirilmesini ve bir barınağa ihtiyaçlarının olduğunun idraki içindeyiz. Ancak seçilen yer, yani Akarca bu iş için doğru mu? Bunun tartışmasını ve yargısal denetimini yapmak zorunlu” diye konuştu..

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.