Seferihisarlı Çoçuklar Oynayarak Öğreniyor

Seferihisar’da yaşayan çocukların öğrenirken zekalarını geliştirmelerine yardımcı olacak “Akıl Oyunları Atölyesi”nde yaz tatillerini geçirmeye başladı.

Seferihisar Belediyesi ve Türk Beyin Takımı işbirliği ile Seferihisar Çocuk Belediyesinde 9 ayrı sınıfta 90 öğrencinin yaş gruplarına göre oynayarak öğrenecekleri atölye çalışmaları başladı. 5-12 yaş aralığındaki çocuklar için hazırlanan programın içeriği İşlem Oyunları, Mekanik Oyunlar, Kelime Oyunları, Mantık Oyunları, Strateji Oyunları, Karma Oyunlardan oluşuyor. Eğitim programları tamamen oyunlar üzerinden eğitme mantığıyla kuruluyor. Türk Beyin Takımı İstanbul dışında ilk eğitim programını Seferihisar Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştiriyor.

DSC_4410

Eğitimler, Türk Beyin Takımı İzmir Formatörü Pınar Ertok ve Seferihisar Çocuk Belediyesi öğretmenlerinden Çiğdem Kara yönetiminde yürütülecek. Çocuklara zeka potansiyelini tanıması ve geliştirmesi, eleştirel ve yaratıcı düşünmeyi desteklemesi, problemler karşısında stratejiler geliştirmesi, hızlı karar verme becerisi kazanma, sosyalleşme becerisi gibi kazanımlar edindirmeyi amaçlayan Akıl Ve Zeka Oyunları atölyesi, yaz sonuna kadar devam edecek.

AKIL OYUNLARI ATÖLYESİ

Akıl ve zeka oyunlarının çocuklar üzerindeki etkileri üzerine yapılan çalışmalarda IQ Seviyelerinde %13, mantıklı soru çözme yeteneklerinde %32 ve hızlı soru çözme yeteneklerinde %27 artış sağladığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Atölye, çocukların zeka potansiyellerini tanıması ve geliştirmesi, problemler karşısında farklı ve özgün stratejiler geliştirmesi, hızlı ve doğru karar vermesi, sistematik düşünme yapısı geliştirmesi, zeka oyunları kapsamında bireysel, takım halinde ve rekabet ortamında çalışma becerileri göstermesini hedeflemektedir.

DSC_4390 DSC_4403

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.