Seferihisar’ın Ressamı Resim Heykel Müzesinde

Seferihisarlı Ressam Özay Malkaya’ya ait, çoğunluğu yaşadığı Seferihisar’ın tarihi eserleri, eski yapıları, insanları ve doğal güzelliklerinin konu edildiği realist tarzda suluboya eserleri 04 – 19 Eylül 2018 tarihleri arasında İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi, Şeref Akdik Sergi Salonunda sanatseverlerle buluşacak.

“Dokunmadığım, yaşamadığım, hissetmediğim ve bende izi olmayan hiçbir şeyi resimlemedim” diyen sanatçı, çalışmalarında İzmir’i, Seferihisar’ı ve Seferihisarlıları konu olarak ele aldığını ve buna devam edeceğini belirtti.

1968 yılında Seferihisar’da doğan sanatçı Özay Malkaya, ilk orta ve lise eğitimini Seferihisar’da tamamladı. Ortaokul ve lise öğrenimi sırasında Resim Öğretmenleri Müzeyyen Koçoğlu ve Yavuz Koçoğlu’nun yönlendirmesiyle kazandığı Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölümü Resim Ana Sanat dalından 1989 yılında mezun oldu. Sanat Eğitimcisi olarak Milli Eğitim Bakanlığında 27 yılını geride bırakan Seferihisar’lı sanatçı, halen üyesi olduğu Uluslararası Suluboya Derneğinde (IWS-Türkiye) yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2017’ yılında IWS Albania’nın ikincisini düzenlediği Uluslararası Suluboya festivalindeki yarışmada ülkemizi temsil ederek “En iyi Türk Ressam” ödülünü aldı.

Sanatçı halen ilçemiz Muharrem Gülpınar Ortaokulu’nda Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak görevine devam ediyor.

Detayların Ressamı 4 Eylül’de sanatseverlerle buluşacak

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.