Seferihisar’ın ilk robotlu çiftliği “Ballılar”

Hayvancılık işletmelerinde teknoloji ile verimliliği artıran robotlu sağım sistemleri tüm dünyada ve Türkiye’de yaygınlaşırken; Seferihisar’da ilk kez Ballılar Çiftliği’nde sağım robotu faaliyete başlıyor.
Robotik hayvancılık sistemlerinde dünya lideri olan Hollanda firması Lely’nin Seferihisar’daki ilk çiftliği Ballılar oldu. Seferihisar ilçesinde özellikle et ve süt alanında bir marka olan Ballılar Çiftliği güncel teknolojiye uygun olarak yatırım yaparak süt konusunda en fazla verimi alacak.

Lely sağım robotu, süt üreticilerine birçok fayda sağlar. Lely Astronaut A5’in benzersiz tasarımı sayesinde, üretim artışı, daha yüksek süt kalitesi, daha düşük maliyetler daha az iş yükü ile gerçekleşir.

Lely Astronaut teknolojisinde tüm sağım süreci; memelerin temizlenmesi, ön süt alımı, her meme lobuna özel sağım ve sağım sonrası dezenfektan püskürtülmesi tamamen insansız olarak gerçekleştirilir. Sağım sırasında inekten ve sütten aldığı veriler ile sürünün kontrolünü kolaylaştırır. Bu veriler çiftçinin cep telefonuna ulaşır. Bu da süt üreticilerinin iş yükünü azaltır ve iş-özel hayat dengesi kurmalarına yardımcı olur.

Ayrıca Lely Astronaut A5’in kullanımı kolaydır. İnekler serbestçe gezindikleri çiftlikte istedikleri zaman beslenir, dinlenir ve sütünü sağdırır. Mutlu ineklerin çiftliğinde üreticinin de yüzü güler. Bu otomasyon çiftlik sahiplerine hem zaman kazandırır hem de verimliliği artırır.

Ballılar Çiftliği’ne Hollanda’dan getirilen Lely sağım robotu, yakında kurulumu tamamlanarak hizmete başlayacak. Mutlu ineklerden robotun sağdığı sütün satışı da Seferihisar çarşı merkezi çeşme durağı yanında Ballılar Kasap’ta yapılacak.

taurus_hero.jpg__1200x630_q70_crop_subsampling-2_upscale.jpg
maxresdefault.jpg
E_PCZj6XIAA13em.jpg
1505737950_Lely_Astronaut_A3.jpgWhatsApp-Image-2023-06-15-at-09.10.46.jpg
WhatsApp-Image-2023-06-15-at-09.10.44.jpg

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.