Seferihisar’da iç rahatlatan açıklama

Kurban Bayramına günler hala Seferihisar’da netice sonuçlanmadan yapılan dedikodu ilçede bulunan hayvan üreticisini zan altında bırakmış, bir yıldır kurbanlık besleyen üretici adeta yıkılmıştı.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Seferihisar ilçesi Turgut Mahallesi’nde tespit edilen ancak test sonucu belli olmadan Seferihisar’da şap hastalığı var dedikodusuna son noktayı koydu.

İçiniz rahat olsun Şap yok

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Seferihisar ilçesi Turgut Mahallesi’nde uygulanan şap hastalığı kordonu hakkında kamuoyunu bilgilendiren bir basın açıklaması yaptı. 31 Mayıs 2024 tarihinde bir büyükbaş hayvancılık işletmesinde şap hastalığı şüphesi üzerine başlatılan kordon uygulaması, yapılan analizler sonucunda şüpheli hayvanda şap virüsüne rastlanmaması nedeniyle sona erdirildi.

Basın açıklamasında, Seferihisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne, serbest veteriner hekim tarafından şap hastalığı şüphesiyle yapılan ihbar üzerine hemen harekete geçildiği belirtildi. Şüpheli hayvandan numune alınarak Şap Enstitüsü Müdürlüğü’ne gönderildi ve önlem amaçlı olarak işletmenin 10 kilometre çapındaki alan kordon altına alındı. Bu süreçte tüm gerekli idari ve fenni tedbirler uygulanarak bölgedeki işletmeler dezenfekte edildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Seferihisar ilçesinde Ocak 2024’ten itibaren büyükbaş hayvanların aşılanma oranının %95 olduğunu vurguladı. Şap Enstitüsü Müdürlüğü’nden 3 Haziran 2024 tarihinde gelen analiz sonuçlarında, şüpheli hayvanda şap virüsü tespit edilmediği için kordon uygulamasının İlçe Komisyonu kararıyla sonlandırıldığı duyuruldu.

Müdürlük, vatandaşların asılsız haberlere itibar etmemeleri gerektiğini belirterek, Kurban Bayramı öncesi Bakanlıkça izin verilen ve resmi veteriner hekimlerce denetlenen hayvan pazarlarından güvenle kurbanlıklarını alabileceklerini bildirdi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.