Seferihisar’da fakülte taşınıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun Buca’daki Tınaztepe kampüsüne taşınması kararını değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Tunç Soyer, “Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun ilçeden taşınması kararı, üniversitenin takdiridir; saygı duyarım” dedi. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise “Bu taşınma kararı, Seferihisar için de iyi olmadı. 500 üniversite öğrencisinin varlığı bile esnafın yüzünü güldürüyordu” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın yaptığı “Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nu, Foça Turizm Yüksekokulu gibi Tınaztepe kampüsüne taşıyoruz. Spor Bilimleri Fakültesi, Seferihisar’da kalacak” şeklindeki açıklamaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’den cevap geldi.

Seferihisar’da 10 yıl belediye başkanlığı yapan, bu üniversitelerin ilçeye gelmesine öncülük eden Büyükşehir Başkanı Soyer, “Üniversitenin takdiridir. Biz Seferihisar olarak gastronomi, turizm işletmeciliği, otelcilik gibi alanlarda Tınaztepe’deki okuldan faydalanmaya devam ederiz” dedi. Seferihisar’da 2009 yılında kurulan Spor Bilimleri Fakültesi’nin ilçede kalacak olmasını “bir teselli” olarak yorumlayan Başkan Soyer, “Üniversiteyi ilçemize kazandırmamızda büyük rolü olan hayırseverimiz Necat Bey de sanırım bu karara destek verecektir” ifadesini kullandı.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise kararı üzüntüyle karşıladıklarını söyledi. “Öğrencilerin Seferihisar’dan gidecek olması, ilçe ekonomisi için kayıp demektir” diyen Başkan Yetişkin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Seferihisar halkı, üniversite öğrencilerini çok sevmişti. Bu karar, Seferihisar halkını üniversite öğrencisinden soğutmak demektir. Bizim için eksi yazacak bir karar. Korona salgını nedeniyle esnafımız zaten sıkıntılı. Okula gelen öğrenciler, esnafa az da olsa nefer aldırıyordu. Biz ilçemizdeki yüksekokul sayısının çoğalmasını beklerken, elimizdeki iki okuldan birinin alınması, hiç hoş olmadı. Spor Bilimleri Fakültesi, uzun süredir kapalı bir okuldu. Öğrenci sayısı çok düşük. Gastronomi ve diğer alanlarda eğitim alan öğrenci sayısı 500 civarıydı ve spor öğrencilerinden çok çok fazlaydı. Seferihisar’ı, sırf . büyümesini beklerken, bu karar iyi olmadı. Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nu ve Seferihisar’ı seçen öğrencilerin birinci derecede tercih sebebi, gastronomi, turizm işletmeciliği, otelcilik, mutfak sanatları gibi alanlardı. Şimdi bu okullar elimizden alınınca, Seferihisar’a kim eğitim için gelir?”

Başkan Yetişkin, ilçedeki üniversite kampüsünü bağışlayan hayırsever Necat Hepkon’un, Spor Fakültesi’nin hizmetinde olmak üzere spor tesisi inşa ettiği bildirdi. Yarı olimpik yüzme havuzu ve spor salonundan oluşan iki katlı binanın yapımının sürdüğünü belirten Başkan Yetişkin, “Umarım Spor Fakültesi’ni de Seferihisar’dan almazlar” temennisinde bulundu.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.