Seferihisar Cumhuriyet Işığı İle Aydınlandı

Seferihisar’da Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu kuruluş yıldönümü coşku ile kutlandı. Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler gün boyu sürerken gece de fener alayı ile Seferihisar, Cumhuriyet’in ışığı ile aydınlandı.

Cumhuriyet coşkusunu 100’üncü kez kutlamaya bir yıl kala Seferihisar’ı Türk bayrakları ile donatan Seferihisar Belediyesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 99’uncu yıldönümünde birbirinden özel etkinlikler düzenledi. Törenlerle başlayan Cumhuriyet coşkusu akşam da muhteşem bir fener alayı ile taçlandı. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin Cumhuriyetin sadece bir yönetim şekli olmadığını söyleyerek “Cumhuriyet demokrasidir. Laikliktir, halkın birlik ve beraberlik içinde bir yurt inşa etmesidir. Cumhuriyet Atatürk demektir!” dedi.
 
Yetişkin “100 yıl değil bin yıl geçse de Atatürk’ün yolundan vazgeçmeyeceğiz”

Cumhuriyet’in kuruluşunun 99’uncu yıldönümünde Cumhuriyet’in kazanımlarını vurgulayan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “Cumhuriyet Anadolu halkının 100 yıl önce emperyalizme, gericiliğe verdiği bağımsızlık mücadelesidir. Bizi Cumhuriyet fikrinden döndürmeye, Atatürk’ü unutturmaya çalışanlar oldu. Buradan bir kez daha haykırıyorum 100 yıl değil bin yıl geçse de Atatürk’ün yolundan vazgeçmeyeceğiz. Atamızdan kalan cesaret ile yarınları inşa edeceğiz. Bugünkü coşkumuzla gelin 29 Ekim 2023 için bir hayal kuralım. Tam bir yıl sonra, yine bu meydanda, Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlarken biz kazanmış olacağız!
İşte o gün ikinci yüzyılına girerken, Atatürk’ün mirasına yakışır bir cumhuriyeti yeniden inşa edeceğiz.” diye konuştu.

Gençler Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğidir

Konuşmasında özellikle gençlere seslendiğini belirten Başkan Yetişkin ‘’ Atatürk’ün ilkelerini, cumhuriyetimizin değerlerini her zaman hatırlayın ve hatırlatın. Biliyorum yükünüz ağır, ama geleceğiniz için, geleceğimiz için sizlere ihtiyacımız var. Türkiye Cumhuriyeti sizin gençliğiniz ve cesaretinizle ilelebet yaşayacaktır.’’ dedi.
 
Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen birbirinden özel Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen Satranç Turnuvası’nda bu kez hamleler Cumhuriyet için yapıldı. Cumhuriyet Turnuvası için Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcular Cumhuriyet kupası için kıyasıya yarıştı.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.