Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) tarafından düzenlenen ‘‘Türkiye Küçükbaş Hayvancılık Çalıştayı’’ 27-28 Kasım 2015 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek.
Küçükbaş hayvancılık sektörünün tüm paydaşlarının iştirak edeceği geniş katılımlı çalıştayda küçükbaş hayvancılığın sorun alanları ile stratejik amaçlar ve eylem planları belirlenecek.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve TÜDKİYEB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Türer; ‘‘Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın üst düzey mensupları, diğer Bakanlıklar ve ilgili kuruluşların temsilcileri, Birlik Başkanlarımız, Ziraat ve Veteriner Fakültelerinde görev yapan öğretim üyeleri, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri ve sektör temsilcileri küçükbaş hayvancılığın yakın dönemdeki yol haritasını şekillendirmek için farklı katkılar sunacaklar. Çalıştayda; Islah, Damızlık Üretimi ve Yetiştirme, Hayvan Besleme, Hayvan Sağlığı, Pazarlama, Üretim Sistemleri, İşletmelerde Maliyet ve Karlılık, Finansman, Kredilendirme ve Destekleme ile Örgütlenme, Eğitim, İstatistik ve Kayıt Sistemleri konu başlıkları ön plana çıkacak. Çalıştay sonrası hazırlanacak rapor ise en kısa sürede sektörümüzün ilgili birimleri ve kamuoyu ile paylaşılacak’’ şeklinde konuştu.
AYFER GÜLEÇ, KOYUN VE KEÇİ YÜNÜNDEN DOĞAN SANATI ANLATACAK
Koyun ve keçi yünlerini işleyerek geleneksek Türk Keçeciliğini sanat boyutuna taşıyan ressam Ayfer güleç ise Antalya EXPO Center’da düzenlenecek “Animal Antalya 4. Uluslararası Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı”na renk katacak. Çalıştay için Antalya’da bulunan ve eş zamanlı düzenlenen fuar organizasyonuna da katılan İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin davetlisi olarak fuara katılan Devlet Sanatçısı Güleç, düzenleyeceği workshoplar ile keçenin sadece çoban giysisi kepenek üretiminde kullanılmadığını söyleyerek; ‘‘Keçe nefes alabilen yapısı ve yalıtım özelliği ile gündelik hayatın pek çok yerinde kullanılabilecek doğal bir ürün. Kıyafetten farklı aksesuarlara kadar geniş bir çalışma alanına sahip. Hatta bu değerli ürün inşaat sektöründe bile git gide önem kazanıyor. Yetiştiricimizin uzun süredir, fazlalık gözüyle baktığı ve ekonomik değer alamadığı yün ve yapağı vakit kaybedilmeden katma değer sağlar hale getirilmeli. Yaptığımız tanıtımlar bu konuya dikkat çekmek için gerçekleştirilmekte. Antalya fuarı katılımcılar açısından iyi bir buluşma noktası olacak.’’ dedi.