KETEM tırı tarama yapmak için Seferihisar’da

Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tırı İzmir Valiliği ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla Seferihisar’a geldi.

Yetkililer 40-69 yaş arası Seferihisarlı kadınları tarama yapmak için tıra beklediklerini ifade ettiler.

“ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ“

Seferihisar İlçe Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Kamil Kırant erken teşhisin önemli olduğunu vurgulayarak: “Sağlık kontrolleri, hastalıkların erken teşhisi ve tedavisi için hayati bir öneme sahiptir. Özellikle meme kanseri gibi hastalıklarda erken teşhis, tedavi şansını artırabilir. Seferihisar Garnizon Şehitliği’nin önünde kurulan tır 40-69 yaş aralığındaki kadın vatandaşlarımızı 12-15 Aralık tarihlerinde, 09.30-12:30 ile 13.30-16:00 saatleri arasında, günlük 30 kişiyle sınırlı olmak kaydıyla mamografi çekimi yapmak için bekliyor olacak. Lütfen randevunuzu tıra gelerek alın ve ücretsiz sağlık taramasına katılın. Bu tür taramaların sağlık ve yaşam kalitenizi artırmada ne kadar önemli olduğunu unutmayın” dedi.

“KONTROLLER YAPILMALI”

Tüm Dünyada giderek artan meme kanserinde erken teşhişoldukça önemldi. Meme kanseri erken dönemde teşhisi yapılabilen bir kanser türü. Kadınların meme kanserinin erken tespiti için 20 yaştan sonra her ay kendi kendine meme muayenesi yapması, 40 yaştan sonra ise her yıl sağlık personeline meme muayenesi yaptırması gerekmektedir.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.