Karikatür Evi Açıldı

Seferihisar Kent Belleği ve Anıevi içerisinde Karikatürlü Ev açıldı. Seferihisarlı gençler ünlü karikatürist Kamil Masaracı eğitmenliğinde karikatür çalışmaları yapacak.

 

Cumhuriyet gazetesi çizeri Kamil Masaracı’nın fikir babası olduğu Karikatürlü Ev’in ilki 2008’de Karaburun’da ardından Milas, İskenderun, Küçükkuyu, Ayvalık, Eskişehir, Avanos, Defne ve Seferihisar’da minik çizer adaylarıyla buluştu.

 

DSC_7596 DSC_7565 DSC_7539 DSC_7529

Seferihisar Karikatürlü Ev’in açılışı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, çizer Kamil Masaracı ile Saadet Demir Yalçın gerçekleştirdi.

 

8-10 yaş arası çocukların katıldığı açılışın ilk atölyesinde çocuklara “Karikatür nedir” diye soruldu. Çocuklar ne “Karikatür konuşma balonlu bir şey”, “komik resim” gibi cevaplar verdi. Masaracı ile Yalçın, “Karikatür çizgiyle yapılan komikliktir” diye bir tanım yaptıktan sonra karikatüre dair uygulamalı bilgiler verdiler. Aralarında Osman Kurt, Eren Bayram, Alican Yıldız ve Şervan Alparslan’ın da olduğu minikler “kardan adam” konulu karikatürler çizdiler.

Masaracı Karikatürlü Evlerle yeni çizerlerin çıkacağına inandığını belirterek Seferihisar’ın minik çizerleri için “Bu çizer adayları sakin bir şehirde yaşıyorlar ve sakin sakin, telaşsız karikatür çizecekler” dedi.  Masaracı Karikatürlü Ev’in açılmasına vesile olan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e imzalı bir karikatürünü hediye etti.   Karikatürlü Ev’le ilgili olarak Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “Daha iyi bir dünya için daha parlak bir gelecek için çocukları eğitmekten başka çaremiz yok. Çocuklar karikatürle eleştirel bakmayı öğrenecek, ufku açılacak” dedi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.