Kamuran Paşayı Kaybettik

Türk Silahlı Kuvvetlerine uzun yıllar hizmet etmiş, Emekli Orgeneral Kamuran Orhan Paşa hakkın rahmetine kavuşmuştur.

Seferihisar’ın ender yetiştirdiği insanlardan biri olan 2. Kolordu komutanlığı yapan Kamuran Paşa 28 Şubat kumpası kapsamında haksız yere tutuklanıp cezaevinde bir yılı aşkın sürede yatmış ve dönemin belediye başkanı Tunç Soyer’e duygu dolu bir mektup yazmıştı.

Kamuran Paşa’nın duygu yüklü mektubu

Başkan Tunç Soyer, Kamuran Paşa’yı cezaevinden ziyaret etmiş, Seferihisarlılara çok selam söylediğini ve 10 aydır neden içeride tutulduğunu bilmediğini söylediğini memleket hasretini de koğuşuna astığı Seferihisar-Sığacık fotoğraflarıyla giderdiğini belirtmişti.

Seferihisar’ın başı sağolsun..
 
İŞTE O MEKTUP

Sayın Başkan;
Cezaevinde ziyaretinizle beni ziyadesiyle memnun ettiniz size teşekkürlerimi sunarım.

50 yıl ülkeme sağlığım pahasına dürüstçe, kanun ve nizamlara uyarak hizmet ettim. Ama bunun karşılığında hiçbir ilgim ve bilgim olmadığı bir konu için cezaevine gönderildim ve 11 aydır buradayım. Sizin ve bütün Seferihisarlıların büyük bir haksızlığa uğradığımı bilmelerini isterim. Büyük bir sabırla bu haksızlığın giderilmesini bekliyorum.

Sevgili Başkan; Seferihisar’a olan hizmetlerinizin artarak devam etmesini dilerken size ve tüm Seferihisarlılara selam ve saygılar gönderiyorum.
 
Tekrar teşekkür ve başarılar dilerim.

Kamuran Orhon

Cenazesi 14.11.2023 tarihinde öğle namazına mütakip Hıdırlık camisinden kaldırılacaktır.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.