İztaşıt’ta HES kodu dönemi başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun koronavirüs küresel salgınıyla mücadele önlemleri kapsamında aldığı karar uyarınca toplu ulaşım araçlarında elektronik HES Kodu kontrolü uygulamasını 30 Ekim 2020 Cuma günü başlatacak. Yurttaşların kişiselleştirilmiş ve hamiline İzmirim kartlarını, 15 Kasım 2020 gününe kadar “hes.eshot.gov.tr” adresi üzerinden HES Kodları ile eşleştirmesi gerekiyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, uygulamanın ilk aşamasında, kişiselleştirilmiş / fotoğraflı İzmirim Kart kullanıcılarının biniş bilgileri, her gün Sağlık Bakanlığı ile paylaşılacak. Böylece kentte toplu ulaşım araçlarına yapılan tüm binişler elektronik ortamda izlemeye alınmış olacak. Bakanlık, karantinada olması gerekirken dışarıda olan hastaları ya da temaslı kişileri belirleyerek ceza işlemi uygulayabilecek.

Nasıl kayıt olunacak?

İzmir’de akıllı ücret toplama sistemini işleten ESHOT Genel Müdürlüğü, yurttaşların, HES kodlarını ve TC kimlik numaralarını, kullandıkları İzmirim Kart ile eşleştirebilmesi için özel bir internet sitesi oluşturdu. hes.eshot.gov.tr web adresli siteye giren her yurttaş, yalnızca bir İzmirim Kart için eşleştirme yapabilecek. Kullanımı oldukça kolay tasarlanan sitede, yurttaşlar, istenen bilgileri tek adımda girecek ve kaydını yaptıracak. HES Kodu ya da diğer kişisel bilgilerin değişimi ve güncellenmesi işlemleri de aynı siteden yapılabilecek. 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.