Efes 2022 Tatbikatı Seferihisar’da başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenli olarak düzenlenen en büyük tatbikatlardan biri olan Kombine Müşterek Canlı-Ateş Tatbikatı’nda (EFES22), müttefik ülkelerin de katılımı ile fiili sahaya geçildi. Tatbikata 37 ülkeden binden fazla yabancı personel katılacak. Bu bağlamda TSK unsurları ile birlikte bu sayının 10 binden fazla olması planlanıyor.

Tatbikata İtalyan fırkayteni, Libya Deniz Kuvvetleri’ne ait hücumbotu ve ABD Donanması’na ait Kearsarge Amfibi Hazırlık Grubuna (ARG) bağlı San Antonio sınıfı Havuzlu Çıkarma Gemisi USS Arlington (LPD 24) ve beraberindeki 22. Deniz Piyadesi Seferi Birliği de katılacak. Tatbikata protokol olarak 20’den fazla ülkenin savunma bakanı, genelkurmay başkanları ve kuvvet komutanlarının katılması bekleniyor.

9 Haziran’a kadar devam edecek

Efes tatbikatı Yunanistan’la Türkiye arasındaki gerilimin sürdüğü ortamda Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük birleşik müşterek tatbikatı Seferihisar Doğanbey mevkiisinde yapılıyor, 9 Haziran’a kadar sürecek olan tatbikatta gün içinde sahil yolu (Akarca, Doğanbey, Ürkmez) güvenlik nedeni ile kapalı olacak.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.