Denize sıfır vergisiz pansiyon

Sığacık Girlen mevki sahilinde denize sıfır yerde yasal olmayan karavan kiralanması tepki çekti. 

Seferihisar’da özellikle bu yıl karavan tipi tatil gözde oldu, her sahil ve plajda karavan parkı artarken uyanık bazı karavan sahipleri gözüne kestirdiği deniz kıyısı gibi güzel yerlere karavanlarını park ederek bir nevi otel olarak kiralamaya başladı. 

Seferihisar Kaleiçinde onca pansiyon ve otel düzenli olarak polis kaydı, vergi, extra vergi yüküyle uğraşırken, vergisiz kayıtsız Seferihisar’ın denize sıfır yerinde karavan kiralanması esnafın ve vatandaşın tepkisini çekti. 

Seferihisar’ın en eski gazetesi Yeni haber tarafından manşete taşınan haberde; 

Gazetemize gelen ihbarda; bir vatandaşın Girlen mevkiine park ettiği karavanını günlük 1.000TL’den kiraladığı ve ilanını Facebook’ta yayınladığı görüldü.

‘Sığacık’ta Ege Rüyası’ başlığıyla ilan açan kişi ‘temiz kullanacak ailelere tertemiz karavan’ yazdığı ilanında, karavan alanında tuvalet bulunur demeyi de ihmal etmedi.

Vatandaşlar; usülsüz karavan kiralama olaylarının sadece Sığacık’ta değil, Akarca’da da olduğunu belirtti.

Dikkat çeken kiralama için vatandaşlar yetkililerden gereğinin yapılmasını talep etti.

pubg uc

2 YORUMLAR

  1. Şikayet mi ettiniz iyi yaptınız, sen karavan pansiyon işlet ama vergi yok, harç yok.. Sonra biri çıksın insanlar ucuz tatil yapmasın mı desin.. aynı bu karavan fiyatı gibi günlüğü Bin (1000 TL) olan ruhsatı olan pansiyonlar var.. Var ya nelerle uğraşıyorum, şu mesaja bile gerek yok size ama, boş bi zamanım vardı onu da gereksiz değerlendirdim..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.