Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 1 Kasım Açıklaması

Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 1 Kasım seçimleri sonrası açıklaması

Sevgili Seferihisar’lılar

1 Kasım günü, büyük bir seçim heyecanı yaşamadan girdiğimiz seçimlerde oylar müthiş bir hızla sayıldı ve ülke genelinde herkesi şaşırtacak sonuçlar doğurdu.

Seferihisar’da sürpriz olmadı ve kazanan, tartışmasız büyük bir üstünlük sağlayan CHP oldu. %50 oy alan CHP, Seferihisar’da 2007 yılından beri, hem yerel hem de genel seçimlerde hiç istisnasız, sürekli ve düzenli olarak oylarını arttırmaktadır. Sıralayacağım rakamlar bu gerçeği ortaya koymaktadır:

CHP, genel seçimlerde, 2007’de %40, 2011’de %43.25, Haziran 2015’te %48 oy aldı. 1 Kasım’da aldığı oylar %50’ye yükseldi.

Yerel seçimlerde de 2009’da %46.15, 2014’te ise %52,25 oy alarak tüm seçimleri önde bitirdi.

Bu nedenle CHP’nin tüm üyelerini, yöneticilerini, emek veren gençlerini, kadınlarını kutluyorum.

Ayrıca, oy kullanma sırasında ve sonrasında sayım yapılırken hiç bir sıkıntı yaşanmadan büyük bir olgunlukla ve sükunetle seçimlerin tamamlanmasını sağlayan tüm Seferihisarlıları da en içten duygularımla kutluyor ve teşekkür ediyorum. Artık rekabet bitti ve yine bu cennet ilçemizde birlikte, kol kola yaşamayı sürdüreceğiz.

Türkiye genelindeki sonuçlar da çok net ancak kimsenin öngörmemiş olması nedeniyle daha uzun bir süre konuşulacak, tartışılacak ve sebepleri anlaşılmaya çalışılacak. Tahliller, tespitler çeşitlense de, çarpıcı gerçek değişmeyecek. Rahmetli Çetin Altan’ın son yazısında yazdığı gibi, ” Hayal ettiğim dünya bu değildi”. Ama hayat bazen beklenmedik şekilde akabiliyor. Şimdi, bu sonuçları saygıyla kabul edip, hayallerimizden vazgeçmeden bu gerçekle baş başa yaşamayı öğreneceğiz.

Fakat unutulmaması gereken bir noktayı hatırlatmak istiyorum. Türkiye bir Ortadoğu ülkesi değildir ve bu seçim sonuçları da bu gerçeği değiştirmeyecektir. 90 küsur yıllık Cumhuriyet’in bu topraklarda bıraktığı kökler, ne Cumhuriyet’in kazanımlarını yok etmek isteyenleri sevindirecek kadar, ne de onlara bağlanan umutların yok olmasına yol açacak kadar zayıf değildir.

Zaman zaman duraklamalar, gerilemeler yaşansa da Türkiye Cumhuriyeti, laik, sosyal bir hukuk devletidir ve hepimiz bu değerlere sımsıkı sarılmaya devam edeceğiz. Bir yandan da, sömürünün olmadığı, toplumsal zenginliğin hakça paylaşıldığı, hiçbir çocuğun yatağına aç girmediği, kimsenin dili, dini, ırkı, fikri nedeniyle ötekileştirilmediği, barış içinde bir arada yaşamanın keyfini sürdüğü bir ülke hayalini gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz.

Çünkü biz siyaseti, ticaret ya da şan şöhret için değil, insanların hayatını iyileştirmek, yüzlerini güldürmek için yapmaya devam edeceğiz.

Hedef bazen uzaklaşsa da bu topraklara ve üzerinde yaşayan insanlara olan sevdamız bu hayallerimizi ve umutlarımızı diri tutmaya devam edecek.

Meksika atasözünde dendiği gibi, “En son umut ölürmüş”

Selam, sevgi ve saygılarımla,

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.