Akdemiz Meyve Sineğiyle Mücadele Toplantısı Belediye Kültür Merkezinde Gerçekleşti

Seferihisar İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, bölgedeki tarım sektörünü etkileyen önemli bir sorun olan Akdemiz meyve sineği ile mücadele ziraat mühendisleri tarafından üreticilere anlatıldı. Toplantıda, çiftçilere ve diğer ilgili taraflara bu zararlı böcekle başa çıkmak için alınacak önlemler hakkında bilgi verildi.

Toplantıda konuşan İlçe Tarım Müdürü Hasan Basri Gürel, Akdeniz meyve sineğinin meyve üretimine verdiği zararları vurgulayarak, “Akdemiz meyve sineği, ürünlerimize büyük zarar verebilen bir böcek türüdür. Bu nedenle bu sorunu ortadan kaldırmak ve çiftçilerimizin mahsullerini korumak için işbirliği yapmamız gerekiyor” dedi.

Toplantıda ayrıca Akdemiz meyve sineği ile mücadelede kullanılacak güncel yöntemler ve ilaçlama prosedürleri hakkında detaylı bilgiler sunuldu. Çiftçiler, bu önemli konuda, Ziraat mühendisi Alpay Sinanoğlu, Ziraat mühendisi Didem Sayman Kayıkcı,Ziraat mühendisi Ümran Akkan Demirer, Ziraat Mühendisi Haydar Daş, Bornova Zirai Mücadele Arastirma Enstitüsü Müdürü Tevfik Turanlı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarım uzmanı Muharrem Selçuk, Seferihisar ilçe tarım müdürü Hasan Basri Gürel, İzmir il müdürlüğü bitkisel üretim şube müdürü Engin Altunoğlu, Sektör temsilcilerimiz, kooperatif başkanları ve ilçemizin değerli mandalina üreticilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Katılımcılar, çiftçiler arasında işbirliğini artırmak, Akdemiz meyve sineği ile mücadelede daha etkili olmak ve tarım ürünlerini korumak için Seferihisar İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından önümüzdeki dönemde daha fazla eğitim ve destek sağlanacağını öğrendi.

Toplantı, çiftçilerin ve tarım sektörü temsilcilerinin bu sorunla başa çıkmak için bir araya gelerek daha sağlıklı mahsuller üretebilmelerine yardımcı olma amacı taşıyor.

WhatsApp-Image-2023-10-03-at-15.59.29.jpg
WhatsApp-Image-2023-10-03-at-14.46.40-1.jpg
WhatsApp-Image-2023-10-03-at-14.46.40.jpg
WhatsApp-Image-2023-10-03-at-14.46.39-1.jpg
WhatsApp-Image-2023-10-03-at-14.46.39.jpg

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.