Yeni Evlerine Ulaştılar

Tarım ve hayvancılık sektörünün en büyüklerini İzmir’de bir araya getiren 10. Agro-Expo Tarım ve Hayvancılık fuarı, düzenlenen açık arttırma usulü hayvan satışlarıyla hastalıklardan ari çiftliklerden gelen en sağlıklı hayvanları yetiştiriciyle buluşturdu.

 

4 gün süren ve toplam 198.716 kişi tarafından gezilen Agroexpo Eurasia 2015 10. Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı ile Animalexpo 2015 6. Uluslararası Hayvancılık Teknolojileri ve Süt Endüstrisi Fuarı sektöre damgasını vururken; açık arttırma usulüyle düzenlenen büyükbaş hayvan satışları hastalıklardan ari çiftlik belgesi almış işletmelerden gelen en sağlıklı anaç ve damızlık hayvanları yetiştiriciyle buluşturdu.

 

FUARIN SULTAN’I MENDERES’E GELİN GİTTİ

 

Düzenlenen güzellik yarışmalarında 1. seçilen Sultan adındaki inek, kıran kırana geçen açık arttırma sonucu 11.000 TL’ye Menderes Yeniköy’de yetiştiricilik yapan Ahmet Cansever tarafından satın alındı. Cansever, 3. seçilen Mira adlı ineğe de 9.250 TL karşılığında sahip olurken; yarışmanın 2.’si seçilen Zeynep, açık arttırmaya Selçuk’tan katılan Şadiye Aytar’a 9.000 TL’ye satıldı.

 

KIRKPINAR: ‘‘YOĞUN İLGİYE KARŞILIK VERMEKTE ZORLANDIK’’

 

Fuar’ın büyükbaş hayvan yarışmaları ve hayvan tedarikinde öne çıkan ARİSÜD Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kırkpınar, açık arttırma öncesi ve sonrasında yetiştiricilerden olumlu geri bildirimler aldıklarını söyledi. Organizasyonun Ege tarım ve hayvancılığına artı değer kazandırdığını kaydeden Kırkpınar, dernek üyelerinin çiftliklerindeki en iyi ve yüksek verime sahip hayvanlarını Fuara getirdiğini belirterek, amaçlarının bilgi, tecrübe ve hayvan varlığı ile küçük üreticiyi desteklemek olduğunu ifade etti.

 

ACIK ARTTIRMA2 M. KIRKPINAR M. KIRKPINAR2

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.