Yazlıkçılara Uyarı!

İZSU Genel Müdürlüğü konutların bahçelerinin sulanabilmesine olanak yaratan kararda değişiklik yaptı.

 

İZSU Genel Müdürlüğü yaptığı değişikle iki yıl önce sahillerdeki yazlık sitelerdeki evler ve müstakil konutlar bu konut tarifesinden çıkarak bu abone tipine geçti. Abone sayısı 4 binden 1 yıl içinde 11 bine yükseldi. Konut abonesi olarak suyun metreküpüne 3,12 TL öderken bu tarifeyle 0,79 kuruş ödemeye başladılar.

Ancak İZSU yetkilileri yaz ayları boyunca özellikle Seferihisar-Özdere arası başta olmak üzere sahillerde su kullanımının geçen senelere göre yüzde 30-40 oranında arttığını tespit etti. Ucuz su tarifesinden yararlanmaya başlayan bazı yazlıkçıların havuzlarını doldurduğunu, büyük çim alanları suladıkları, yazlıklarının bahçesinde sebze ektiğini belirlendi. Bu istismarlar nedeniyle de yaz İZSU aylarında bu bölgelerde zaman zaman su sıkıntısı yaşandı. Bu nedenle tarifeyi eski haline dönüştürmek için önerge CHP meclis üyelerinin müdahalesiyle yerel seçimler sonrasına çekildi.

yazlik

 

İlçe belediyeleri tarım ve hayvan aboneliği kapsamında tarım ve hayvancılıkla profesyonel olarak uğraşanlar yararlanacak. Konutlar bu kapsamın dışında bırakıldı. Yeni tarifeyle kademesiz suyun  metreküpüne 0,79 TL ödeyen bu aboneler, Temmuz ayında yürürlüğe girecek genel su zammıyla birlikte suyun metreküpüne 0-20 arası 3.43 TL 20 ve üzeri kullanımda ise 8,03 TL ödeyecek.

Tarife değişikliği sonrası abone olan 7 bin İzmirlinin büyük kısmının faturası kabaracak.

Yeni abonelik için ve bahçelerine saat bağlantısı için para harcayan bu aboneler ayrıca iki yıldır 20 metreküp suya 15,8 TL öderken, yeni tarifeyle 68,6 TL ödeyecekler. Bu oran 20 metreküp üzerinde daha da artacak, örneğin 25 metreküp suda eskiden 19.75 TL fatura çıkan abone artık 108 TL ödeyecek.

 

Akarca

 

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.