Yarımada Seferihisar’da Buluştu

İzmir Yarımadası yaşayanları Seferihisar’da buluştu, Yarımada’nın sorunları ve geleceğini 6 saat boyunca konuşarak raporlar hazırladı.

4 Nisan Cumartesi, Yarımada Ortak Yaşam Platformu öncülüğü ve Seferihisar Belediyesi’nin ev sahipliğinde “arama konferansı” düzenlendi. Konferansın moderatörlüğü gazeteci-yazar Nihat Demirkol tarafından yapıldı. Saat 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşen konferans yaklaşık 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Konferansta CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar, Güzelbahçe, Urla, Çeşme ve Karaburun’dan sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar yer aldı.

 

Yarımada Ortak Yaşam Platformu’nun Yarımada’nın “Eşitlikçi, özgürlükçü, paylaşımcı, adil, sürdürülebilir, ekolojik bir ortak yaşam” hedefiyle gerçekleştirdiği konferansta, Moderatör Nihat Demirkol tarafından, konferansa katılanlarla birlikte swot analizi yapılarak Yarımada’nın güçlü yönleri, zayıf yönleri, fırsatları ve tehditleri tespit edildi. Belirlenen 170 konu başlığının ardından çalışma grupları oluşturularak, önemli konular ön plana çıkarıldı.

Konferansta toplanan bilgilerin raporlarının çıkarılmasının ardından yerel yönetimlerle paylaşılması planlanıyor.

 

DSC_7987 DSC_7991 DSC_7994 DSC_8008 DSC_8010 DSC_8012

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.