Yaratıcı Yazarlık Okulu Açıldı

Türkiye’nin Sakin Şehir Başkenti Seferihisar’ın büyük bir hayali daha gerçekleşti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Seferihisar Belediyesi ortaklığıyla yapımı tamamlanan “Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezi” 1 Haziran Pazartesi günü düzenlenen törenle eğitime başladı.

 

Seferihisar Belediyesi tarafından Sığacık Akkum Mevkii’nde tahsis edilen yaklaşık 4 dönüm arazinin üzerine inşa edilen merkez, eğitim ve öğretime başladı.  Seferihisar Yaratıcı Yazarlık Okulu  yazarların ve yazar adaylarının  buluşma adresi haline gelecek.

 

Düzenlenen törene Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Hüseyin Akan, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYTT Rektörü Mustafa Gören, akademisyenler ve davetliler katıldı.

 

Törende konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Bizim çok uzun yıllara dayanan bir hayalimiz gerçekleşti. Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Seferihisar Belediyesi bir öncülük yapıyor. Bu buluşmanın çok değerli olduğunu düşünüyorum. Çünkü yaratıcılık bu çağın en belirleyici, en fark yaratıcı özelliği. Amerikan patent enstitüsüne bir yılda 6 Bin başvuru yapılmış. Binlerce yaratıcı proje geliştiriliyor ve bunlar hayat buluyor. Çok hızlı dönüşen bir dünyadayız. Ve bu dünyada farklılık yaratan şey yaratıcı oluşumuz. Ne kadar yaratıcı olursak o kadar zenginleşiyoruz, gelişiyoruz. Özellikle yazarlığın her dalında yaratıcılığın geliştirilmesi en önemli ihtiyaçlardan biri. Bu merkez bu konuda eğitim görmek isteyenlerin önünü açacak, onların yeteneklerini, kapasitelerini geliştirecek olanaklar sunmak için var. Biz Seferihisar Belediyesi olarak ilçenin en güzel yerlerinden birini tahsis ettik. Ondokuz Mayıs Üniversitesi de çok büyük fedakarlıklarla oradan buraya tüm imkanlarını seferber etti. Bundan sonrasında bu binayı yaşatmak, daha donanımlı daha yaratıcı yeteneklerin çıkmasını sağlamak için hep birlikte çalışacağız. Okulun tamamlanması ve ilçeye kazandırılması nedeniyle başta Rektör Hocam Hüseyin Akan olmak üzere tüm Ondokuz Mayıs Üniversitesi çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Hüseyin Akan açılışta yaptığı konuşmasında şunları söyledi: Okumaya, düşünmeye, yazmaya talip kişileri arıyoruz. Daha önce bu yoldan geçmiş kişilerle bu taliplere ustalık etmek istiyoruz. Türkiye’nin İlk Sakin Şehri’nde böyle bir okulun olması da son derece doğru oldu diye düşünüyorum. Burada ulusal, uluslararası yaratıcı yazarlığa yönelik birçok eğitimler ve seminerler olacak. Bunun dışında burada dört adet süit odamız var. Şairlerimiz, yazarlarımız burada misafirlerimiz olsunlar. Bu sakinlikte, bu dinginlikte, bu eşsiz coğrafyada eserlerini üretsinler istiyoruz” dedi.

 

Seferihisar Sığacık’taki merkezde, Yaratıcı Yazarlıkla ilgili roman, hikaye, şiir, senaryo, dergicilik, editörlük, medya yazarlığı gibi başlıklarda eğitimler düzenlenecek. Yaratıcı Yazarlık ve felsefi düşünce konularında ulusal ve uluslararası düzeyde kurslar, seminerler, konferanslar, sempozyumlar düzenlenecek.

 

Yaratıcı Yazarlık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde, 1-4 Haziran 2015 tarihleri arasında ilk atölye çalışmaları başlatılacak.   İçinizde gizlenmiş yazarı keşfetmenin ilk  atölye çalışmaları İngiliz  (Rogan Wolf Nicola, Caroline Knoop) ve Türk öğreticiler  (Gülayşe Koçak, Recep Yılmaz ve İlknur Tatar Kırılmış ) eşliğinde yapılırken çocuklara yazılan kitapların dili, şiirin büyüsü ve yazının kalıcılığı gibi farklı başlıklar üzerinde kısaca durulacak. Yaratıcı yazarlığın bugüne kadar bilinen başlıklarının yanı sıra  toplumun farklı kesimlerine yazma eylemini taşımak niyetinde olan merkez, bu yönde İngiltere başta olmak üzere  birçok ülkeyle işbirliği yapacak.

 

DSC_3974 DSC_3978 DSC_3980 DSC_3982 DSC_3983 DSC_3988 DSC_4004 DSC_4015 DSC_4019 DSC_4027 DSC_4031

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.