Yağlı Güreşin Ağası

Seferihisar’da ilk kez düzenlenecek Yağlı Güreşler’in Ağası belli oldu

16 Ağustos tarihinde Seferihisar Payamlı Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Spor Tesisleri’nde gerçekleşecek  güreş organizasyonu için yapılan ağalık açık arttırmasında kazanan Seferihisarlı İşadamı Türker Çınar oldu.

Olimpiyatlardan sonra dünyada en eski spor olarak bilinen güreşlerin organizasyonunun ve güreşlerin sorumluluğunu üstelenen ağalar; geleneksel anlamda Türk’ün cömertliğinin, misafirperverliğinin, insan severliliğinin bir simgesidir. 

 

Tarihi Camadan’ın İçinde Ağa Çınar

1. Seferihisar Yağlı Güreş etkinliğinde Ağalık görevini yerine getirecek Çınar ” Seferihisar için çok gururluyum, böylesine büyük bir organizasyon içinde önemli bir mevkide bulunmak benim için bir onurdur, özellikle Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e çok teşekkür ederim ” dedi.

Ağa Çınar’ın giyeceği tarihi giysiler ise ; Rumeli kıyafeti diye bilenen bir kıyafetten oluşuyor. Başında serpuş, serpuşun ucunda bez sarılıdır. Şalvar giyecek olan Ağa camadan adı verilen bir gömlek giyer, gömleğin üzerinde yelek vardır, giysiler işlemelidir. Elinde büyük bir tespih taşır,  artık sembolik de olsa varlığını koruyan Ağalık güreşlerin renkli bir simasıdır. 

165991_10152122482318467_1723540252_n

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.