Ulamış’ta Muhteşem Akşam

CHP Başkan Adayı ve CHP’liler büyük bir coşkuyla Ulamış’a çıkartma yaptı. 525 araçla Ulamış’a giden binlerce kişiyi, Ulamışlılar çiçeklerle karşıladı. Her geçen gün büyüyen sevgi destekle Ulamışlılara seslenen CHP Başkan Adayı Tunç Soyer, 5 yıldır yaptıklarını anlattı. Yaşanan coşku görülmeye değerdi.
BAŞKAN SOYER;
-Ulamış Kooperatifini yeniden hayata geçirdik. Neredeyse çökecek tesis, bugün aldığı hibelerle mandalina suyu, mandalina reçeli, enginar konservesi üretiyor.
– Kadın Emeği Evi açtık. Kadınlarımız para kazanıyor.
-Okulumuza onardık. Şimdi 9 yeni derslik yapıyoruz.
-Okulumuza sera yaptık, çocuklarımızı dünya vatandaşı yaptık.
-Yine çocuklarımızı dünya vatandaşı yapmak için, kardeş şehrimiz Hamm’la projeler yaptık.
-Eshot’u Ulamış’a soktuk.
-Organik Pazar açtık.
-İlçenin en güzel halı sahasını yaptık.
Şimdi Ulamış’a üniversite geliyor, arıtma tesisi geliyor, dere ıslahını da yaptığımız da Ulamış’ın hiçbir eksiği kalmayacak. 5 yıldır yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı.

Belediye Başkanı seçildikten sonra Ulamış Kooperatifi’yle ilgili çalışmaları anlatan Soyer; “Ulamışlıların çok yıllar önce kurduğu köklü bir kooperatif. Belediye Başkanı seçildikten sonra 3 yıl boyunca yönetim kurulu başkanlığını üstlendim. Kooperatif çok zor durumdaydı. Neredeyse borçlardan çökecek tesisin borçlarını kapattık. İşletmeci bulduk. Hem tesisi yeniden yaptırdık hem de gelir kaynağı elde ettik. Babalarımızın atalarımızın emeğine, tarihine sahip çıktık. Bugün kooperatif aldığı hibelerle tesislerini büyüttü, satın aldığı ekipmanlar ve belediyeyle yaptığı anlaşmalarla çocuklara mandalina-portakal suyu içiriyor, mandalina reçeli, enginar konservesi yapıyor, zeytinyağını çok daha iyi koşullarda pazarlıyor. Ne yazık ki yaşanan yangından sonra kısa bir ara verildi ama önümüzdeki ay yeniden hizmete girecek” dedi. Ulamış’ta yaptıkları Kadın Emeği Evi’nden bahseden Başkan Soyer; “Kadın Emeği Evi’miz hem kadınlarımız için bir buluşma zemini hem de el becerilerini geliştirme zemini oldu. Kadınlarımızın el emekleri karşılığında para kazanmaları başlaması bizim için çok değerli, onlar yüzümüzü ağarttılar. Sadece Seferihisar değil İzmir’deki ve Türkiye’deki kadınlara umut ışığı yaktılar.
DOKUZ YENİ DERSLİĞİ BİZ KAZANDIYORUZ
Okullar ve öğrencilerle ilgili çalışmaları değerlendiren Başkan Soyer Ulamış İlköğretim Okulu bahçesini, duvarlarını basketbol sahasını Büyükşehir Beledyesi’yle birlikte onardıklarını, evlerinden alıp okullarına götürdüklerini söyleyen Soyer; “Şimdi İl Genel Meclisi Üyelerimiz Yusuf Vehbi Tarhan, Rüştü Çelikgil ve Mehmet Şenel’in katkılarıyla 9 yeni derslik kazandırıyoruz. Ayrıca bulduğumuz sponsorlar okula bir sera yaptı. Çocuklarımızı toprakla, üretimle buluşturduk. Onları dünya vatandaşı yapmak için Almanya’daki kardeş şehrimiz Hamm’la ortak projeler yaptık. Ulamış meydanı kahvehanelerin pergolelerini yeniledik. Eshot otobüsünü Ulamış’a sokmayı başardık. Artık genç yaşlı Ulamış’lı yağmurda çamurda, soğukta yürümekten kurtuldu. Kapısının önüne kadar otobüs geliyor. Birileri diyor ki bu bir seçim yatırımı, seçimden sonra kalkar. Kimsenin gücü yetmez, merak etmeyin. Seferihisar’ın en güzel hslı sahalarından birini Ulamış’a yaptık. Ulamış Slow Saloon gibi bir yatırıma kavuşturduk ve organik pazarı kazandırdık. Bahardan itibaren tek başlayacak.
ULAMIŞ’A ÜNİVERSİTE GELECEK
Ulamış’a daha çok yatırım yapacaklarını söyleyen Tunç Soyer, en önemlisinin ise Yatılı Bölge Okulu’nun karşısına yapılacak üniversite olduğunu söyledi. Ancak ilk işlerinin Ulamış’ın eksik kanal bağlantılarını tamamlayarak Turgut ve Düzce ile paket arıtma tesisine kavuşturmak olacak. İZSU tüm tüm plan projeyi tamamladı. Yakında inşaata başlayacağız. Bir de dere ıslahımız var ki, onu da yaptığımız zaman hak ettiği yere kavuşma noktasına gelecek. Sevgili Ulamışlılar 5 yıldır yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Çok daha fazlasını yapacağız merak etmeyin” dedi.

 

 

 

DSC_5764 DSC_5770 DSC_5744 DSC_5741 DSC_5738 DSC_5701 DSC_5737 DSC_5666

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.