Teos Marina’da Türk Yunan gecesi sınırları aştı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Yunanistan İzmir Başkonsolosu birlikte sirtaki yaparak sınırları aştı.

Yunanistan’ın Samos Adası ile Seferihisar sakinleri, Seferihisar Teos Marina’da buluşarak dostluk mesajı verdiler.

Yunanistan’ın Samos Adası’nın Karlovassi bölgesi ile Seferihisar arasında 2 saatte ulaşımı sağlayan feribot seferleri ile hem turistik hem de ticari olarak ilişkilerini geliştiren iki halk Teos Marina’da düzenlenen Türk-Yunan Dostluk Gecesi’ne katıldı.

Samos Karlovassi Belediyesi, Seferihisar Belediyesi, Samos Star – Tursem Turizm ve Teos Marina’nın işbirliğiyle Yunan tavernası tadında düzenlenen gecede, Samos Adası’nın şarapları ve uzo ikram edilerek 4 ton balık pişirildi.

Tük Yunan gecesine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, Samoslu iş insanları Katerina Stavrou, George Katsouris, Diamandis Anema, Teos Marina Genel Müdürü Faruk Günlü ve çok sayıda Türk-Yunan vatandaşı katıldı.

Dostluk gecesinde açılış konuşmasını gerçekleştiren Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde Sığacık ve Samos arasında bir köprü kurdu. İki ülkenin arasında kurulan bağlantıdan duyduğum memnuniyeti anlatmam çok zor. Kısa bir süre önce Yunanistan’da gerçekleşen büyük yangın felaketinden sonra Seferihisar Belediyesi yangında kaybettiğimiz vatandaşlarımız adına bir yangın ormanı oluşturdu. Bunun değeri kelimelerle anlatılamaz. Şimdiki başkanımız İsmail Yetişkin, Tunç Soyer ve Seferihisar halkına çok teşekkür ediyoruz. Aramızdaki bağın çok uzun yıllar sürmesini diliyorum. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Teos Marina’ya da böyle bir etkinlikte buluşmamızı sağlamalarından ötürü tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Eski dostlarını çok sıcak bir şekilde karşılayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu kadar güzel bir ekibi bir arada görmekten onur duyuyorum. Denizler ayırmaz birleştirir ve biz daha çok birleşeceğiz! Daha çok çalışacağız çünkü dünyanın buna ihtiyacı var. Böyle güzel etkinliklerde tekrar buluşacağız, yıllar önce kurduğumuz bu dostluk köprüsü daha da güçlenerek büyüyor, Seferihisar’a, İsmail başkanıma, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia’ya, marina müdürüm Faruk Günlü’ye ve Samoslu dostlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.
Samos’tan gelen iş insanları, festival alanına sığmayan 3 bine yakın kişiye uzo ve şarap ikram etti. Yunanlı müzisyenler sahne alarak, taverna ortamı yarattı. Türk ve Yunan katılımcılar doyasıya eğlendi.

Gecenin sonunda Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “Teos Marina’nın organizasyonunda Türk Yunan Dostluk Gecesi’nde buluştuk. 2010 yılında hep karşıdan ışıklarını izlediğimiz Samos’la dostluk kapılarını açan Tunç Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Tunç Başkan Seferihisar’ı dünyaya açtı. Biz de karşı komşumuzla kültürel ve ticari ilişkilerimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Tunç Başkan’ın koyduğu çıtayı daha yukarı koymak için elimizden geleni yapacağız. İyon kentler birliğini kurma girişimiyle güzel bir başlangıç yaptık. Arzumuz uluslararası fuarlarda omuz omuza kentlerimizin tanıtımını yapmak. Bu daha başlangıç. Çok daha güzel günlere, dostlukla yürüyeceğiz. Denizler ayırmaz, birleştirir! “ dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin gecede emeği geçenlere teşekkür ederek, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia ve Samoslu iş insanlarına hediyeler sundu.

Η τουρκική ελληνική βραδιά της Τεώ Μαρίνας διέσχισε τα σύνορα

Ο δήμαρχος της İzmir Tunç Soyer και ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας διέσχισαν μαζί σύνορα κάνοντας sirtaki.

Το νησί της Σάμου και οι κάτοικοι του Σεφέρη Χισάρ συναντήθηκαν στη Μαρίνα Σεφερίχιας Τεώ και έδωσαν ένα μήνυμα φιλίας.

Με την ακτοπλοϊκή υπηρεσία που παρέχει μεταφορά μεταξύ της περιοχής Καρλόβασι της Ελλάδας και του νησιού Σαμέρι και του Σεφερριχίσαρ σε δύο ώρες, οι δύο λαοί που ανέπτυξαν τις σχέσεις τους τόσο εμπορικά όσο και εμπορικά, συμμετείχαν στην τουρκοελληνική βραδιά φιλίας που πραγματοποιήθηκε στη μαρίνα της Τεώ.

Σάμος Δήμος Καρλοβασίου, Δήμος Σεφαριχίσαρος, Σάμος Star – Τουρσέ Τουρισμός και Μαρίνα Τεώ σε συνεργασία με τη γεύση της ελληνικής ταβέρνας, τα κρασιά και το ούζο της Σάμου σερβίρονται το βράδυ των 4 τόνων μαγειρεμένου ψαριού.

Ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης Τούντ Σόιερ, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας Αργυρό Παπούλια, ο Δήμαρχος Seferihisar Ismail Adult, ο Δήμαρχος του χωριού Koop Neptün Soyer, οι επιχειρηματίες της Σάμου Κατερίνα Σταύρου, ο Γιώργος Κατσούρης, ο Διαμάνης Άνεμα, ο Γενικός Διευθυντής της Teos Marina Faruk Günlü και πολλοί άλλοι. Τούρκος-Έλληνας πολίτης συμμετείχε.

Ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, Αργυρό Παπούλια, ο οποίος έκανε την εναρκτήρια ομιλία του για τη νύχτα της φιλίας, δήλωσε: döneminde Κατά τη διάρκεια του δημάρχου του μητροπολιτικού δήμου της Σουζρ Tunç Soyer ίδρυσε μια γέφυρα μεταξύ Sığacık και Σάμου. Είναι πολύ δύσκολο να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών. Ο Δήμος Seferihisar δημιούργησε πυρκαγιά για λογαριασμό των πολιτών που έχασαν τη φωτιά μετά τη μεγάλη πυρκαϊκή καταστροφή στην Ελλάδα. Η αξία αυτού δεν μπορεί να εξηγηθεί με λόγια. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον σημερινό πρόεδρο İsmail Adult, Tunç Soyer και Seferihisar. Εύχομαι ο δεσμός μεταξύ μας να διαρκέσει για πολλά χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ξανά τον Δήμαρχο του Seferihisar Ismail president και τον Teos Marina για να μας παράσχει να συναντηθούμε σε μια τέτοια εκδήλωση “.

Ο Τάντ Σόιερ, δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της İzmir, καλωσόρισε θερμά τους παλιούς φίλους του και είπε: “Είμαι τίμημα να δούμε μαζί μια τόσο όμορφη ομάδα. Οι θάλασσες συγχωνεύονται και θα ενωθούμε περισσότερο! Θα δουλέψουμε σκληρότερα επειδή ο κόσμος το χρειάζεται. Θα ξανασυναντηθούμε σε τέτοιες όμορφες δραστηριότητες, αυτή η γέφυρα φιλίας που έχουμε καθιερώσει πριν από χρόνια, γίνεται όλο και ισχυρότερη και ισχυρότερη, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σεφέρη Χισάρ, τον πρόεδρο του Ισμαήλ, τον Γενικό Πρόξενο της Γενικής İzmir Αργυρό Παπούλια, τον διευθυντή της μαρίνας Faruk Günlü και τους φίλους μου από τη Σάμο.
Οι επιχειρηματίες από τη Σάμο προσφέρουν ούζο και κρασί σε περίπου 3.000 άτομα που δεν μπορούσαν να χωρέσουν στην περιοχή του φεστιβάλ. Έλληνες μουσικοί δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα ταβέρνας. Τούρκοι και Έλληνες συμμετέχοντες διασκεδάζουν.

Στο τέλος της νύχτας, συναντήσαμε με τον Δήμαρχο Seferihisar Ismail Adult “Teos Marina στην Τουρκοελληνική Φιλία Βραδιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Tunç, ο οποίος άνοιξε τις πόρτες φιλίας με τη Σάμο το 2010, όπου πάντα παρακολουθούσαμε τα φώτα. Η Tunç άνοιξε τον δήμαρχο Seferihisar στον κόσμο. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε πολιτιστικές και εμπορικές σχέσεις με τον γείτονά μας. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βάλουμε τον πήχη ψηλότερα από τον Πρόεδρο. Ξεκινήσαμε καλά με την προσπάθεια δημιουργίας της ιωνικής ένωσης πόλεων. Η επιθυμία μας είναι να προωθήσουμε τις πόλεις μας ώμο στην ώμο στις διεθνείς εκθέσεις. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Θα περπατήσουμε σε πολύ καλές μέρες με φιλία. Οι θάλασσες δεν χωρίζονται, συγχωνεύονται! “

Ο δήμαρχος του Seferihisar Ismail president ευχαρίστησε τους ανθρώπους που συνέβαλαν το βράδυ και παρουσίασαν δώρα στον Αργυρό Παπούλια, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη και τους επιχειρηματίες της Σάμου.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.