Tarla Günü etkinliğinde 7 ton kavun hasat edildi

Seferihisar İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından İhsaniye Köyünde düzenlenen Tarla Günü etkinliğinde tohum bedelinin %75 Tarım Bakanlığı %25 Seferihisar Ziraat Odası tarafından karşılanan üretici Erkan Satılmış’ın tarlasında 7 ton Kırkağaç kavunu hasat edildi.

 
Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından tescil edilen yerli ve milli Kırkağaç 637 kavun çeşidi için İhsaniye köyünde düzenlenen Tarla Günü etkinliğinde 2.5 dekar alanda bulunan kavunlar İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Dr.Sezin Bulut, Seferihisar Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Gülbağ ve çiftçiler tarafından hasat edilerek traktöre yüklendi. 


İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Dr.Sezin Bulut ” Yerli ve milli çeşitlerimizin yaygınlaştırılması kapsamında Kırkağaç 637 kavun tohumu vermiş olduğumuz Erkan Satılmış’ın tarlasında hasadımızı gerçekleştirdik ve hep birlikte pazarda satılması için kavunlarımızı yükledik, çiftçimiz Erkan Satılmış nezdinde tüm çiftçilerimize bol kazançlar diliyorum, bu konuda daha detaylı bilgi almak isteyen tüm üreticilerimizi İlçe Tarım Müdürlüğümüze bekliyoruz” dedi.

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.