Sorunlara Neşter Vuruluyor

 

iZSU  dokuz dereye daha el atacak.

 

izsu

 

Seferihisar-Ürkmez ‘deki 4 dere ile Aliağa-Çaltı, Kızan ve Çakmaklı ile Karabağlar-Çamlık ve Urla-Sivrice’deki derelerde ıslah yapacak Seferihisar Ürkmez de 4 adet dere yer alıyor.

Yağışlarda sıkıntılara neden olan bu dereler bahçeler arasından geçerek merkezde son buluyor. 4 kilometrelik ıslah kapsamında, derelerin merkezden geçen kısmında betonarme kanal üzerine ızgara döşenecek.

Bahçelerden geçen bölümlerinde ise dere duvarı yükseltilerek korkuluk takılacak. Ürkmez dereleri çin önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak olan İZSU, ihale sürelerinin tamamlanmasını 1 ayda tamamlanacak.

Mayısta ihaleye çıkılacak İZSU, Karabağlar’ın merkezinden geçen Çamlık Deresinde 233 metre uzunluğunda ıslah çalışması yapacak. Bu çalışma kapsamında 50 metrelik kanal hattı da dere dışına alınacak. Dere kenarına korkuluk imalatı gerçekleştirilecek. İZSU; Çamlık Deresi ıslahı için de Mayıs ayında ihaleye çıkacak İmalat çalışmaları 4 ay sürecek.

 

90 KÖYÜN HAYIR DUASINI ALDILAR

mezarlık bakım

Kentin mezarlık ihtiyacını karşılamak ve yeni gömü alanları oluşturmak için çalışmalarını sürdüren izmir Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da yılların etkisiyle bozulan mezarlık duvarlarını yeniliyor.

Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, kent içindeki toplam 13 mezarlıkta duvarları yeniledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi IZBETON Genel Müdürlüğü ekipleri ise iki etap şeklinde Menemen, Bayındır, Torbalı, Kemalpaşa, Aliağa, Bornova, Buca, Foça, Menderes, SEFERİHİSAR, Selçuk ve Urla olmak üzere toplam 90 orman köyünün mezarlık duvarını yeniledi.

Menderes Sancaklı Köyü Muhtarı Abdullah Sürücü ve köy sakinleri, köylerine ilk kez gelen bu hizmetten dolayı yaşadıkları büyük sıkıntılardan kurtulduklarını belirterek İzmir Büyükşehir Belediye Başkam Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti. Çileme Köyü’ne 10 yıl hizmet veren eski Muhtar Mehmet Sever Yıldırım ise eskiyen ve yer yer kopan tel çitler yüzünden mezarlıklara havanların girdiğini belirterek, “Bizi bu sorundan kurtaran Aziz Başkan’a hayır duası ediyoruz” dedi.

Ne dediler?

Mehmet Sever Yıldırım Çileme Köyü Eski Muhtarı “Başkanımızdan Allah bin kere razı olsun. Yıllardır yapamadığımız işleri bir senede bitirdi. Üretim yolarımızı yaptı, okulumuzu düzenlendi, camilerimiz onardı. Başarılarının devammı diliyoruz. Mezarlarımızda koruma duvarı olmadığı için hayvanlar giriyordu. Çok sıkıntımız vardı. Köylü olarak koruyamıyorduk. Şimdi çok iyi oldu.”

Ali Aytiş- Çileme Köyü Sakini “Mezarlıklarımıza bakım yapamıyorduk. Köylünün gücü yetmiyordu. Bu hizmet geldikten sonra her şey daha farklı ve güzel oldu. Çok teşekkür ediyoruz”.

Hasan Teket- Çileme Köyü Sakini “Ben 50 yaşındayım. Ben kendimi bildim bileli köyümüzün mezarlıklarının koruyucu duvarı yoktu, kenarları açıktı. Tel çitler söküldüğü için hayvanlar giriyordu. Şimdi çok güzel oldu.”

 

 

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.