Senem Gürer Solak aday olacak mı ?

13 aday adayının bulunduğu ve sancılı bir seçim sürecinden zaferle çıkan CHP örgütünün başındaki isim, yaklaşan kongrede adaylığını açıklayarak Yeni Haber Gazetesi’ne içini döktü. Tunç Soyer kongre sürecine dahil oluyor mu?  Aday mı?…

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında İsmail Yetişkin’in başkan adaylığıyla boşalan koltuğa atanan Senem Gürer Solak, 1. yılını doldurdu.

13 aday adayının bulunduğu ve sancılı bir seçim sürecinden zaferle çıkan CHP örgütünün başındaki isim, yaklaşan kongrede adaylığını açıklayarak Yeni Haber Gazetesi’ne konuştu. Tunç Soyer kongre sürecine dahil oluyor mu?  Aday mı?… Yeni Haber Gazetesi Editörü Yasemin Karabulut’a anlatan Senem Gürer Solak, kongre sürecinden seçim dönemine, birçok bilinmeyene açıklık getirdi.

İşte o röportaj

Senem Hanım, son günlerde CHP İlçe Başkanlığı’na aday olup olmayacağınız çok konuşuluyor. Aday mısınız?

Görevi devam eden, seçim kazanan bir örgütün başkanı olarak Seferihisar CHP İlçe Başkanlığı’na adayım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe başkanı olmak, hayatım boyunca taşıyacağım en büyük onurlardan biri oldu. Zorlu süreçleri, partimizin üyeleriyle, gönüllüleriyle, yöneticileriyle başarıyla aştık. Aday olmam noktasında çok farklı ve açık konuşayım ummadığım kişilerden destek görmek beni çok mutlu etti… Kadınların ve gençlerin parti içinde daha etkin rollerde olması gerek. Yeni dönemde de bir olmaya, hep birlikte başarmaya devam edeceğiz.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kongre sürecine dahil oluyor mu? Seferihisar’da desteklediği aday var söylentisi çok dile getiriliyor. Ne diyorsunuz?

Kasım ayında göreve gelme sürecim dahil hem Tunç Başkan’la hem İsmail Başkan’la çok ama çok uyumlu çalıştık. Başarı hikayesinin bir halkası da böyle oluştu. Bu uyumlu çalışma aynen devam ediyor. Biliyorsunuz Tunç Başkan’ın kendi açıklaması da var. “Kongre süreçlerine dahil olmayacağım” diye… Tunç Başkan aday olan herkese başarılar diler. Sonuçta kaybedeni olmayan bir yarışa giriyoruz. Kazanan demokrasi ve partimiz olacak.

Zorlu bir seçim süreci geçti. 13 aday adayının olduğu bir ilçede başkanlık yapmak kolay değil. Ne gibi zorluklar yaşadınız?

13 aday adayı da hepsi birbirinden değerli arkadaşlarımız. Seçim sürecinde neredeyse hepsi kişisel hedeflerden ziyade daha güzel bir Seferihisar için, partimizin bayrağını Seferihisar’da dalgalandırmak için var gücüyle çalıştı. Tabii ki zorluklar, fikir ayrılıkları yaşadık. Ancak günün sonunda altı okun ilkeleri için hep birlikte sahaya indik. 13 aday adayının oluşu demokrasinin en güzel örneklerinden biriydi. Tunç Başkan’ın Seferihisar’daki başarısı bize bu demokrasi şölenini yaşattı. Bence bütün tartışmalar, aday adaylarıyla birlikte yaptığımız basın açıklamasıyla son buldu. Hatırlarsanız hep birlikte, “kim seçilirse seçilsin partimizin başarısı için çalışmaya devam edeceğiz” açıklaması yapmıştık…

Zorluklardan biri de aday değişimiydi. Yelda Celiloğlu ile başlayan adaylık süreci İsmail Yetişkin’le devam etti. Alışılageldik bir durum değildi. Bu sizce örgüte ve seçmene nasıl yansıdı?

Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetimizle yaşıt bir parti. Köklü ve kurumsal bir yapıya sahip. Kişilerden ziyade hedeflerin tartışıldığı bir parti… Yelda Hanım ciddi bir rahatsızlık geçirince genel merkezimiz, il ve ilçe başkanlığımız koordine olarak kısa sürede İsmail Başkan’ın etrafında kenetlendik. Şu anda da Yelda Hanım, Belediye Başkan Yardımcımız.

Seçimi sizce ne kazandırdı?

Hiç düşünmeden kadınlar ve gençler diyebilirim. Örgütümüzle girmediğimiz ev, gezmediğimiz sokak kalmadı. Ama samimiyetle söylüyorum, daha fazla çalışmamız gerek. İktidar partisinin durumu ortada. Esnaf kan ağlıyor, üretim yok. Sanayinin çarkları dönmüyor. Bunu tersine çevirecek olan parti, Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Artık iktidara yürüyen bir partiyiz. Bilimsel olarak çalışacağız. Tüm seçim verilerini istatistiklere çevirdik. Hangi sokakta, hangi mahallede eksiğiz; neyi daha iyi yapabiliriz, masaya yatıracağız. Seferihisar’da hedefimiz her zaman %70’tir.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.