Başkan Soyer’den Savcılığa Suç Duyurusu

Seferihisar’da belediyenin akaryakıt giderlerindeki artışı anormal bulan Başkan Tunç Soyer, kayıp olduğu iddia edilen 120 ton mazotun nereye gittiğini bulunması için Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

 

Belediyenin tüm gelir-gider tablolarını şeffaf belediyecilik ilkeleri çerçevesinde web sayfası ve led ekranlardan ilan eden Başkan Soyer, belediye garajına da mazot otomasyon sistemi kurdurmuştu. Ancak, 2013 yılı sonlarında tablolarda anormallik tesbit eden Soyer, ortaya eskort çıkan mazot eksiğinin farkedilmesi üzerine belediye hukuk işleri marifeti ile Cumhuriyet Başsavcılığına müracaatta bulundu.

Yapılan suç duyurusunda “Mazot harcamalarının artması dikkat çekmiş ve 120 ton açık farkedilmiştir” denildi.
Gelişmeler üzerine Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Olay için uzman bilirkişi heyeti istendi. Seferihisar Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz “Olayı bütün detayları ile inceliyoruz. Çok yönlü bir inceleme yapılması gerekli. Alım yapılan firma çıkışından depoya gelişine, buradan dağıtımına kadar her detay incelenecek. Uzman bilirkişi istedik. Onların raporlarını bekliyoruz. Soruşturma devam ediyor. Şu an bir şey söylemek doğru olmaz” dedi.

 

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Hukuki bir soruşturma başlamışken daha fazla açıklama yapmak doğru olmaz. Belediyenin parası, belediyenin mazotu Seferihisarlı’ya aittir. Onun zerresinin istismar edilmesine, ziyan edilmesine seyirci kalamazdık. Vazifemizi yaptık. Ortada hiçbir şüphe bırakmayacak kadar, konunun incelenmesini ve sonuçlandırılmasını bekliyor, adalete güveniyoruz.” açıklaması yaptı.

 

 

milliyet.com.tr

 

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.