Seferihisar’da engelsiz yürüyüş

Seferihisar Belediyesi ve Engelsiz Seferihisar Derneği, Dünya Engelliler Günü için yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşe Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in eşi Fatma Yetişkin, Engelsiz Seferihisar Derneği üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Seferihisar Kapalı Pazaryeri’nde buluşan vatandaşlar “Engelsiz bir Seferihisar istiyoruz”, “Tohum toprağa engelli topluma emanettir”, “Erişilebilir, ulaşılabilir mekanlar istiyoruz”, “Engelleri kaldıralım, hayatı kolaylaştıralım” pankartları ile Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

Yürüyüşün ardından Engelsiz Seferihisar Derneği Kurucu Üyesi Erdoğan Tuncer “Bugün engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarının ve haklarının ne olduğunun farkında olma günüdür. Bir kentin gelişmişliği, uygarlığı sokaklarında, okullarında sosyal alanlarında görülen engelli ve yaşlı sayısı ile orantılıdır. Biz Engelsiz Seferihisar Derneği olarak engelli sorunlarının görmezden gelinmemesini, ayrımcılığın ve ötekileştirmenin olmamasını, eğitimde fırsat eşitliği verilmesini, kamuda engelli açığını kapatıp yeni istihdam alanlarının yaratılmasını, halka açık olan lokantalar, oteller, tiyatrolar doktor muayenehaneleri, eczaneler perakende satış mağazaları, otoparklar, müzeler, kütüphaneler, parklar, spor salonları, stadyumlar, okullar, kurslar, eğitim ve öğretim kurumları, günlük bakım ve tedavi birimleri gibi yerlerle bütün devlet dairelerinin engelli, yaşlı ve çocuklu bireylerin girişlerine uygun hale getirilmesini istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz” dedi.

Seferihisar’da engelsiz yürüyüş
Seferihisar’da engelsiz yürüyüş
Seferihisar’da engelsiz yürüyüş
Seferihisar’da engelsiz yürüyüş

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.