Seferihisar’da Enerji Devrimi

Başkan Soyer, 11 Eylül akşamı açıklayacak!

 

Seferihisar Belediyesi, ilçenin kurtuluşunun 94.yılında üç önemli organizasyona birden ev sahipliği yapacak. Başkan Soyer, uzun zamandır yaptıkları çalışmaların ardından bir devrim olarak nitelendirdiği, “Yenilenebilir Enerji Projesi” ile ilgili çalışmalarını ve kurulacak kooperatifi 11 Eylül akşamı açıklayacak.

Seferihisar Belediyesi ilçenin kurtuluşunun 94.yılı nedeniyle coşkulu bir kutlama programı hazırladı. Üç ayrı etkinlikle gerçekleşecek kutlamaların ilk ayağında 10 Eylül Cumartesi günü Greenpeace’in dünyaca ünlü gemisi Rainbow Warrior (Gökkuşağı Savaşçısı) Sığacık Körfezi’ne demirleyecek. Seferihisarlılar iki gün boyunca efsane gemiyi yakından görme, inceleme fırsatı yakalayacak. Belediyenin başlattığı enerji devrimine eşlik etmek için 15 kişilik ekibiyle gelecek olan Greenpeace, “Güneşe Yelken Aç” sloganıyla, yenilenebilir enerji kullanımıyla ilgili çalışmalar yapacak ve Seferihisar’da yapılanları yerinde inceleyecek.

Aynı gün yaz tatillerini Seferihisar Belediyesi Spor Okulları’nda geçiren öğrencilere düzenlenecek törenle başarı belgeleri verilecek ve Rainbow Warrior Gemisi gezdirilecek.

DEV BALON ABD’DEN SONRA SEFERİHİSAR’DA

Gerçekleşecek ikinci etkinlik ise, yıllardır Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan ve ilk kez Türkiye’de gerçekleştirilecek Colors of Sky (Havanın Renkleri) isimli gösteri olacak. 10 Eylül Saat 18.30’da Sığacık Girlen Mevkii’nde havalanacak dev balon gökyüzünden Seferihisar’ı selamlayacak ve Haziran 2017’de Seferihisar’da planlanan Balon Festivali’nin ön hazırlığı yapılmış olacak.

11 Eylül günü ise Saat 13.00’te İlçe Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Meydanı’na şükran çelengi sunulmasının ardından aynı meydandaki kahvelerde vatandaşlarla bayramlaşılacak. Akşam ise Kurtuluş Konseri İzzet Gül Stadyumu’nda gerçekleştirilecek. Saat 20.30’da başlayacak konserde Türk Pop Müziği’nin efsane isimleri Ali-Aysun Kocatepe “Seferberlikten Cumhuriyet’e Şarkılar, Türküler” programıyla Seferihisarlılarla buluşacak.

HERKESİ BEKLİYORUM

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; yaşadığımız bu zor günlerde Seferihisar’ımızın kurtuluşunu anmamak, bugünü kutlamamak, atalarımızın kutsal anısına saygısızlık olurdu. Bu nedenle, terörün istediği gibi teslim olup vazgeçmektense, bayraklarımızı dalgalandırıp, birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek bir kutlama programı hazırladık, dedi ve tüm Seferihisarlıları programlara katılmaya davet etti. Başkan Soyer; “Greenpeace ekibiyle yenilenebilir enerji konusunda ortak çalışmalarımız olacak. Onları Seferihisar’da misafir etmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Özellikle efsane gemilerini tüm Seferihisarlıların ziyaret etmesini tavsiye ediyorum. Balon gösterisinde ise dünyanın en prestijli işlerinden biri olan ve gelecek yıl, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek dev balon festivalinin tanıtım uçuşu yapılacak. Bunu da herkesin izlemesini öneriyorum. Pazar akşamı İzzet Gül Stadyumumuzdaki kutlama programımızda, güneş enerjisinden elektrik üretimi ve tüm ilçede uygulanabilmesiyle ilgili uzun zamandır yaptığımız çalışmaları, Seferihisarlılarla paylaşıp, müjdeli haberler vermek istiyorum. Nihayet usta sanatçılar Ali-Aysun Kocatepe’nin günün anlam ve önemine uygun şahane repertuarlarını izleyip hep birlikte eşlik edeceğiz. Herkesi Herkesin elinde Türk Bayrakları’yla özenle hazırladığımız bu programa davet ediyorum” dedi.

 

11-eylul-afis-1 5570754-1 dsc_6763

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.