Seferihisar’a Doğa Kütüphanesi

Doğa koruma alanında çalışmalar yapan araştırmacıların kaynak ihtiyaçlarını karşılamak için Doğa Derneği tarafından İzmir’in Seferihisar ilçesi Orhanlı köyünde ‘Doğa Kütüphanesi’ oluşturuldu.

Kütüphanenin içeriğini kuşlar, tehlikedeki türler, önemli doğa alanları, önemli kuş alanları ve kadim üretim havzaları başta olmak üzere biyolojik çeşitliliğin korunması, doğa kültürü, doğa hukuku, doğa felsefesi, doğa okuryazarlığı, doğa sanatları üzerine yazılmış kitap, dergi ve dijital yayınlar oluşturuyor. 3 bin 950 basılı kitap, 50 başlıkta 980 dergi ve çok sayıda dijital dökümanın bulunduğu kütüphanenin resmi açılışı 14 Mart’ta yapılacak.

Doğa Kütüphanesi’nden yararlanmak isteyen araştırmacıların kütüphaneye üye olmaları gerekmiyor. Doğa Kütüphanesi, biyolojik çeşitliliği yaşatmak, doğa haklarını savunmak, doğanın kültürünü taşımak üzerine çalışan herkesin kullanımına açık. 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.