Seferihisar Zeytinyağı Şimdi Migros’larda

Seferihisar Belediyesi’nin “Başka bir Tarım Mümkün” iddiasıyla yürüttüğü çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Beyler Köyü’nde restore edilen zeytinyağı fabrikasında bu yıl ilk kez zeytinyağı üretim faaliyeti başlandı. Anıt ağaçlardan sıkılan zeytinyağları, çok ses getiren ve çok yüksek satış rakamlarıyla gerçekleşen bir müzayede ile tüketiciyle buluşturuldu. Ardından, Belediyenin açtığı Seferihisar ve Sığacık Bakkallarında satışa başlandı, zeytinyağları büyük beğeni topladı.

20 Haziran 2016 tarihinde Migros Pazarlama Grup Müdürü Cavit Metin’le imzalanan protokolle, ilk etapta 1.000 şişe için satış anlaşması yapıldı. Böylece, “Tatlı Tarhana”dan sonra, bölgenin olağanüstü lezzetlerinden biri daha Türkiye’ye sunulacak ve satışın başarısına göre daha çok tüketiciye ulaştırılmak üzere protokol miktarları arttırılacak. Protokol üreticinin ürününün değerlendirilmesi konusunda yepyeni bir kapıyı açmış olacak. Aracısız bir şekilde Migros- Makro Center raflarında yer bulacak zeytinyağları, doğrudan doğruya üreticiye gelir olacak.

İstanbul’da imzalanan protokolde açıklamalar yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Migros – Makro Center raflarına girmek ürünümüzün kalitesinin göstergesidir. Üreticiden-tüketiciye en kısa yoldan ulaşacak zeytinyağımız hem üretici hem de tüketici için kazanç demektir. Hep söylediğimiz gibi, üreticinin tarlasıyla tüketicinin sofrası arasındaki bağ çok önemlidir. Bu bağı bir kez daha güçlendirdiğimiz için çok sevinçliyiz ve gurur duyuyoruz. Migros yöneticilerine gösterdikleri iyi niyet ve anlayış nedeniyle de çok teşekkür ediyorum.”

 

Zeytinyağı2 IMG_5927 -

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.