Seferihisar Ak Parti’de 400 İstifa

 

Ak Parti Seferihisar Eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Cingöz, parti yönetiminden 14 kişi ve 400 üyeyle birlikte istifa etti. İstifa dilekçeleriyle birlikte açıklama yapan Cingöz; “Sevgisiz, saygısız ve samimiyetsiz sürecin sonunda ben ve dava arkadaşlarım bu kararı almak zorunda kaldık” dedi.

 

14 Şubat 2014 Cuma günü gerçekleştirilen basın açıklamasıyla istifaları duyuran Ümit Cingöz, bu kararı almalarında, İl Başkanlığı koltuğunda oturan teşkilatın gözü, kulağı ve gönlü kapalı anlayışına aynı zamanda yerel seçim sürecinde yaşananların etkili olduğunu söyledi.

 

Cingöz; 400 kişiyi aşan istifayla karşınızdayız. Siyasetin sığınacağı tek liman ahlaktır anlayışıyla, siyaset yapmayı kendimize düstur edinmiş insanlarız. Gelinen süreçte birçok parti yetkilimizin ağzından duyduğumuz aday yapmayacağımız ilçe başkanını istifa ettirmeyeceğiz cümlesiyle başlayan, bu kararlılıkla vurgulanan anlayış, arkadan geçmişte kaldığını düşündüğümüz politik söyleme dönüştüğünü gördük. Ve maalesef samimiyetsiz, saygısız ve sevgisiz anlayışlarla karşı karşıya olduğumuzu gördük.

 

ÇARŞIDA KENDİ KENDİLERİNE ADAYLIK AÇIKLADIKLARINI GÖRDÜK

Aday adaylığı sürecinde 3 aday adayı olarak başladığımız süreçte bizler aday adaylığı çalışması yaparken, maalesef parti üyesi olmayan bir arkadaşımızın çarşı merkezinde parti teşkilatından ve partinin resmi kurumlarından bi haber bir gurup insanı toplayarak adaylık ilanıyla, bunun bir tiyatro ve mizansen olduğunu gördük. Bütün bunlara rağmen gelinen süreçte rozet takma törenlerini takip ettik ve yine arkasından adaylık ilanını takip ettik. Bütün bu yapılan yanlış yaklaşım ve yönetim anlayışına rağmen sustuk ve içimize attık. İçimiz her ne kadar yansa da üzülse de hiçbir zaman şahsi menfaat siyasi anlayışı içerisinde olmayacağız, adayın arkasında olacağız dedik.  Bir görev almayacağımı, gerekirse kapı kapı dolaşıp partim ve aday adına çalışacağımı Hamit Nişancı’ya ilettim. Ve Sayın Bakanımız Binali Bey’in geldiği günde toplantıya katılarak Sayın Nişancı’nın elini kaldırdım. Biz ne kadar kendimize yanlışlık da yapılsa bunları sineye çektik. Kendileri sürekli benimle çalışma, belediyeyi birlikte yönetme taleplerine karşılık, kendim için görev istemediğimi, ama yıllarca bu partide emek veren arkadaşlarımın yer almasını istedim. Bunun sayısı da üçü beşi geçmezdi. Bu noktada kendi ekiplerini kurmak istediler tabi ki ama bu partiye yıllarca emek veren insanların hakkını savunmak da benim hakkımdır. Bu anlayışın sonunda baktık ki emek nedir, ne ifade eder, kimin emeği var anlayışlarıyla karşı karşıya kaldığımızda bizim yapacak hiçbir şeyimizin kalmadığını anlamış bulunuyoruz. Bu süreçte 12 yıl hizmet ettiğim Ak Parti’den 12 dakikalık muhatap alma tenezzülünde de bulunulmadığını da belirtmek isterim” dedi.

 

Ümit Cingöz, kendisiyle birlikte istifa eden 400 üyenin bundan böyle bağımsız olarak siyasete devam edeceklerini ve kendisinin şahsi olarak bundan böyle asla Ak Parti’ye dönmeyeceğinin altını çizdi.

 

 

VİDEO İÇİN TIKLAYIN.. 

 

DSC_1437a DSC_1443a

pubg uc

3 YORUMLAR

  1. Şu resim karesinden gördüğüm kadarıyla AK PARTİ pek birşey kaybetmemiş olacak. Nitekim ticaretle uğraşan bu insanların kendi çıkarlarını seferihisarın iyiliğinden dahafazla düşünmeleri ve bu zihniyette olmaları değilmidir istifalarının nedeni.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.