Saygı ve Özlemle: Uğur Mumcu

Seferihisar Belediyesi ve Seferihisar Sanatçılar Derneği, Uğur Mumcu’nun katledilişinin 22’nci yılında “Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi” isimli etkinlik düzenledi.

Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma töreninde Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Seferihisar Sanatçılar Deneği Başkan Yardımcısı Gökhan Yerlikaya ve Seferihisar CHP Gençlik Kolları Başkanı Özcan Aşkın birer konuşma yaptı.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer “Ben Uğur Mumcuyu tanıma şansına erişmiş bir kardeşinizim. Sakıncalı piyade oyununu Ankara Sanat Tiyatrosu’nda oynadığımız dönemde tanışmıştık. Kendisi sonra rahmetli babam ile 12 Eylül Adaleti isimli bir kitap yaptılar. Bir de benim nikah şahidimdir ki ve bu da beni daima çok onurlandırmıştır.

Uğur Mumcu ve nice aydınlar ne yazık ki bu toprağın belki cennet oluşundan belki de çok kıymetli oluşundan canlarını verdiler.  Çanakkale’de,  Kurtuluş savaşında bu memleketin gençleri en pırıl pırıl aydınları emperyalizme karşı mücadele ederek hayatlarını verdiler.

Arkasından Vedat Demircioğlu ile başlayan başka bir dönem girdi bu topraklara, biz gençlerimizi aydınlarımızı kendimiz katletmeye başladık.

Denizler akıl almaz bir şekilde kimsenin kanını dökmedikleri halde idam edildiler hem de devleti yıkmaya  teşebbüsü suçu ile. Bunun gibi daha çok gencimiz aydınımız gitti ve en son Ali İsmail 19 yaşında. Herkesin gözü önünde dövülerek öldürüldü. Düşünün kemiği kırılacak kadar tekme atıldı mı atılmadı mı bunun tartışıldığı bir yargılama yapıldı ve failleri 5 yıl bile yatırmadan dışarı çıkartacak bir karar veridi.  İnanılır gibi değil. Bu memleket böyle bir memleket ne yazık ki Doğan Öz’ler Bahriye Üçok’lar ve daha nicelerinin katledildiği inanılmaz bir coğrafya.

Peki neden; Mesleği ne olursa olsun işi ne olursa olsun bu insanların ortak paydası yurtsever olmaktı. Bu toprağı,  bu memleketi canlarını verecek kadar seviyor olmalarıydı. Uğur Mumcu çok iyi biliyordu öldürüleceğini ama  bile bile gitti, Denizler de öyle bile bile gittiler ölüme. Evet güneşli günler göreceğiz ama hakikaten bunun için canını bile verecek kadar sevebilmeyi becerebilmek lazım bu memleketi. Başka türlü o güneşi bize göstermezler.

Biz cesur olacağız, biz birbirimizin koluna gireceğiz. Biz aramızdaki farklılıkları değil bizi biz yapan bizi bir araya getiren şeyleri daha çok ortaya çıkartarak birbirimize  sahip çıkacağız.

Ben sizi 28 Şubatta Rahmetli Uğur Mumcu’nun da çok değer verdiği Köy Enstitülerinin 75. Yılı vesilesi ile düzenlediğimiz çalıştaya ve tohum takas şenliğine davet ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımını beklediğimiz o gün gelin kol kola girelim birlikte olalım “ dedi.

Anma töreninde sahne alan Korhan Özgören ve Devrim Seyrek’in ezgileri eşliğinde Uğur Mumcu’nun hayatının bir kısmının anlatıldığı video katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Tören sonunda salonda bulunanlar anı defterine duygularını yazdı.

 

 

Uğur Mumcu Anma Uğur Mumcu Anma Uğur Mumcu Anma Uğur Mumcu Anma Uğur Mumcu Anma

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.