Samet’ten Suç Duyurusu

 

16 Mart Pazar günü Gündoğdu meydanında yapılan Ak Parti mitinginde İzmirlilere hakaret ve küfür eden şahıs hakkında İzmir Seferihisar’da yaşayan ve bilgisayar teknik servisi işi ile uğraşan Samet Özker Seferihisar Cumhuriyet Savcılığına verdiği dilekçe ile şikayette bulundu.

 

Samet Özker “ Ben İzmirli olmaktan her zaman gurur duydum. İzmir’in göbeğinde nereli olduğunu bilmediğim ve önemsemediğim birisi tarafından tüm İzmirlilere hakaret edildiğini, ağır küfürler sarf edildiğini görüntülerden izledim. Hiç kimsenin bizlere hakaret etmeye ve küfürlerle ağır ithamlarda bulunmaya hakkı yok. Hem de İzmir’in en merkezi yerinde yapılan bir miting de olması bir İzmirli olarak gururuma dokundu. Bizler herkesin yaşam tarzına, memleketine ve görüşlerine saygılı insanlarız, onlardan da beklediğimiz İzmirlilere saygı duymaları. Bunun için şikayetçi oldum ve bu davayı sonuna kadar takip edeceğim” dedi.

 

haberteos.com web sitesinden alınmıştır.

ak-parti-mitingin-de-ki-hakarete-suc-duyurusu

pubg uc

3 YORUMLAR

  1. Yukarıda belirtilen olaya ilişkin olarak şahısın sarf etmiş olduğu sözler tamamen kendisini ilgilendirir. Bunun dışında kamera kayıtlarının dikkatle izlendiğinde şahısın başı sürekli olarak bir binanın yukarı katına doğru bakarak konuştuğu anlaşılmaktadır. Kaldı ki, sonuç ne olursa olsun belirtilen sözleri sarf eden şahısın işlediği fiil TCK’nun 125/1 maddesi uyarınca hakaret suçunu oluşturmaktadır ve hukuki açıdan ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca kovuşturulması yapılır. Ancak belirtilen şahısın kullanmış olduğu kelimelerin Ak Parti camiasına mahal edilmesi mümkün değildir. Bu husus hiçbir yönüyle kabul edilemez.Şahısın işlemiş olduğu suç şahsidir. Bir Ak Parti mensubu olarak belirtilen şahısı bir Ak Partili olarak kabul edebilmem de mümkün değildir. Bizim partimizde böylesine insanların yeri olamaz. Böylesine kişilik özelliklerine sahip insanlar bizim partimize üye dahi olamazlar. Bu nedenlerden dolayı da belirtilen olayda şahısın eylemi şahısın kendini ilgilendirir. Ak Parti camiası olarak bizim İzmir’e verdiğimiz önem ve değer ortadadır. Kaldı ki, ayrımcılığa en çok karşıt olan parti yine Ak Partidir.Bu hususu da herkes bilmelidir.Sonuç olarak şahıs hakkında gerekli kovuşturma yapılır varsa cezası bunun mahkeme değerlendirir.

    • Olay akparti mitinginde oldu. Elinde akparti bayrağı taşıyan biri tarafından yapıldı. Fakat haberde hiç bir şekilde akpartiye mal edilmiş gibi bir ifade yok. Hala niye mazlum edebiyatı ve neyin aklamasını yapmaya çalışıyorsunuz?

      • Meydana gelen olay bir Ak Parti mitnginde olduğundan dolayı doğrudan olmasa da dolaylı olarak bizi de ilgilendiren bir olaydır. Meydana gelen olay içinde birçok soru işaretini de barındırmaktadır. Belirtilen olay her hangi bir farklı yerde meydana gelmiş olsa tabiki Ak Parti camiası olarak bu konuya ilişkin cevap verme tarzımız daha farklı olurdu. Belirtilen olayın Ak Parti ile ilgisi olmasa dahi hiçbir yönüyle kabul edilebilecek nitelikte değildir.Ancak burada güdülen amaç olay yeri Ak Parti mitingi olduğu için Ak Partiyi yıpratmaktır ve buna da cevap vermek zorundayız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.