Ramazan Pidesinin Fiyatı Belli Oldu

İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı, İzmir’de ramazan pidesinin diğer büyük illerin pepsinden daha ucuza satılacağını söyledi. Sırtı, “Pide özel işçilik isteyen, ekmeğe nazaran daha maliyetli olan bir ürün. Ancak biz her zaman İzmir halkına en uygun şartlarda kaliteli ürünler sunmayı prensip ettiğimiz için, pide fiyatını belirlerken de çok hassas davrandık. İzmir’de bu sene 300 gram pide 1.60 liradan satılacaktır. Geçen yıla göre sadece yüzde 6 oranında (10 Kuruş) fiyat artışında bulunduk. Gramajı düşürmeyi uygun bulmadık çünkü gramajı düşürmek pidenin kalitesini olumsuz yönde etkiler” dedi.

İzmirlilere açıkta ve sokaklarda satılan pideleri almamalarını tavsiye eden Fikri Sırtı, “Bu ramazanda da İzmir’e kent dışından önemli ölçüde kaçak pide sokulacak ve kayıtdışı olarak, sokak aralarında tozun toprağın içinde satılacaktır. Biz bu yıl tek gramaj tek fiyat uygulaması ile kayıtdışı satılan pidelerin önüne geçmeyi hedefledik. Tüketiciler de bu konuda dikkatli olsun. Pide alırken fırınlarımızı tercih etsinler. İnsan sağlığı her şeyden önemlidir” dedi.

Ankara’da 250 gr. 1.5 Lira

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı bu yıl Ramazan ayında uygulanacak pide fiyatlarını açıkladı. Buna göre 250 gramlık pide 1,5 liradan satılacak.

Balcı, Türkiye genelinde Ramazan Pidesinin kilogram fiyatının 6 lirayı geçmeyeceğini, Ankara’da 250 gramlık pidenin 1,5 liradan satışa sunulacağını açıkladı.

GEÇEN YIL 300 GRAM 1.5 LİRAYDI

Pide fiyatları geçen yıla göre değişmedi yine 1.5 liradan satılacak. Ancak geçen yıl 300 gram olan pide bu yıl 250 grama düşürüldü. Yani geçen yıldan 50 gram daha az pideyi yine 1.5 liraya sofralarımıza getirebileceğiz.

 

İstanbul’da pide fiyatı

Balcı, İstanbul’da pide fiyatlarına ilişkin bir soru üzerine de şöyle konuştu:

“İstanbul’da geçen yıl 300 gramı 1,5 liraya satılmıştı. Bu yıl itibarıyla bazı ilçelerde belki 300 gramı 2 liradan satılacaktır ama ortalamaya aldığımızda onun da Türkiye genelinin üzerinde olmadığını göreceğiz. İstanbul’da kira giderlerinin yüksek olması ve tüketimin az olmasından dolayı maliyet farklılıkları olabiliyor.”

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.