Orhanlı Köyünün Canı Yanıyor

SAMSUNG CSC

Seferihisar Orhanlı Köyü’nde çıkan yangın ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın da etkisi ile büyüyen yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir ve Seferihisar Belediyesi ekipleri havadan ve karadan müdahale yapıldı. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, havanın kararması nedeniyle havadan müdahaleye devam edilemediğini ama rüzgarın azalmasıyla birlikte yangına kara ekiplerin daha rahat müdahale edebildiklerini, bunun yangının kontrol altına alınması noktasında önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Saat 15.00 sıralarında Yeni Orhanlı köyünde orman kenarında evi olan bir kişi iddiaya göre mangal yaktı. Mangaldan otluk arazide yangın çıktı. Rüzgardan söndürülemeyen yangın, büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 10 helikopter, 3 uçak ve 25 arazöz ile İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar Belediyesi, Aydın, Denizli, Balıkesir, Manisa, Güzelbahçe, Menderes, Bodrum, Marmaris itfaiye ekipleri, DSİ, maden ocakları iş makineleri ve 20’nin üzerinde dozer müdahale etti. Yeni Orhanlı köyünde başlayan yangın, Menderes ilçesinin Deli Ömerli köyü, Tahtalı Barajı ve Gümüldür Mahallesi’ne doğru ilerlemeye başladı. Havadan ve karadan süren müdahale rüzgar nedeni ile çok fazla etkili olmazken, ekiplerin yoğun çalışması devam ediyor. Şimdiye kadar yaklaşık 20 hektarlık alanın yandığı öğrenildi.

 

Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in söndürme çalışmalarını olay yerinden takip etti.  Kaymakamı Resul Çelik; “Şu anda olaya müdahale ediyoruz en büyük dileğimiz daha fazla bir alana yayılmadan ve rüzgarın etkisini kaybetmesiyle bunun üstesinden gelmek. Şu an büyük bir alanda değişik noktalarda bütün hızı ve şiddeti ile yangın devam ediyor, çok etkili bir rüzgar var ateşin önüne geçemiyoruz ama arkadaşlar canla başla çalışıyor inşallah üstesinden geliriz, 3 tane yangın uçağı 10 tane helikopter ve çok sayıda arazöz, bölgede bulunan kuruluşların iş makinaları ile el birliği ile müdahale ediyoruz” dedi.

 

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Maalesef ciğerimiz yanıyor. Orhanlı Köyümüzde çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle artarak devam etti. Havanın kararması nedeniyle havadan müdahaleye devam edilemiyor. Ama rüzgarın azalmasıyla bizim için bir umut oldu. Rüzgarın devam ettiği yönden önü kesilmeye çalışılıyor. Umuyorum çok daha fazla yerimiz yanmadan bu faciayı sonlandırırız. Ekipler tüm gücüyle çalışmaya devam ediyor. İnşallah önümüzdeki saatlerde tamamen yangın kontrol altına alınmış olacak” dedi.

IMG_2730

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.