Nişancı Zaferini(!) Kutladı

Anayasa değişikliği halk oylamasında, Seferihisar sonuçları tarihi farkla “hayır” lehine sonuçlandı. Seferihisar’da yaşadığı hezimete aldırmayan AKP İlçe Başkanı Hamit Nişancı ve AKP İlçe Teşkilatı, Türkiye genelinde alınan 51,1 oyun kutlamasını yaptı.

1923’ten bu yana uygulanan parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişi öngören 18 maddelik anayasa değişikliği resmi olmayan sonuçlara göre %51.18 evet,  48.82 hayır oylarıyla kabul edildi.

 

Seferihisar’da ise hayır oyları tulum çıkarttı. İlçe genelinde 29.088 kayıtlı seçmenden  25513 kişi sandığa gitti. %87.7 ile yüksek katılımla geçen seçimde, 353 oy geçersiz sayıldı. Evet 7331, hayır 17840 oy aldı. Seferihisar tarihinin en farklı seçim sonuçlarına göre hayır %71, evet %29 oy aldı.

AKP Seferihisar İlçe Başkanlığı Türkiye geneli seçim sonuçları henüz sayılırken, Seferihisar’daki oy oranlarına aldırmadan kutlama yaptı. İlçe meydanında toplanan evetçiler “Ya Allah Bismillah, Alluhu Ekber “ sloganları eşliğinde zaferlerini (!) dakikalarca süren havai fişek gösterisiyle kutladı. Kutlamada AKP Seferihisar İlçe Başkanı Hamit Nişancı, partililere çabaları nedeniyle teşekkür etti.

TEPKİ BÜYÜK

Türkiye’de halk oylaması yüzde 1’lik bir farkla evet lehine sonuçlandı. Kafa kafaya geçen oy sayımında, mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılması itirazlara yol açtı. Büyük gerginliğe sebep olan oylama sırasında henüz seçim sonuçları kesinleşmemiş ve Seferihisar’da evet açısından hezimet yaşanmışken, AKP İlçe Başkanı Hamit Nişancı’nın vatandaşları toplayarak kutlama yapması tepkilere yol açtı.

YAKIŞMADI

Konuyla ilgili tepki gösteren vatandaşlar şu açıklamaları yaptı: “Dün %71 oy oranıyla, Seferihisar’ın  anayasa değişikliğine “HAYIR” dediği ortaya çıktı. Ancak, öncelikle belirtmek gerekir ki; bu ne bir “derby” ne de “milli maç”tı. Yani ne ezeli rakiplerin kapışması ne de ulusal gururumuzu yüceltecek ya da ayaklar altına alacak bir karşılaşmaydı. Üstelik kazananı yoktu. O nedenle, dün,  üstelik toplam %29 oy almışken, davul zurna çalarak, havai fişekler patlatarak bir zafer kutlaması  yapmak, görgüsüz, anlamsız ve yakışıksız olmuştur.”

Sağduyulu vatandaşların devreye girmesiyle kutlama herhangi bir gerginlik yaşanmadan sona erdi.

 

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.