Mandalina yetiştiriciliği sertifikaları çiftçilere verildi

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve FAO (Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü) tarafından yürütülen Sosyo Ekonomik Entegrasyonun Desteklenmesi ve Geçim Sağlama İmkanlarının Yaratılması aracılığıyla “Türkiye’de Geçici Koruma altındaki Suriyeliler ile ev sahibi toplulukların dayanıklılığının geliştirilmesi ” projesi kapsamında Seferihisar İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından uygulamalı çiftçi okulunda sertifikalar üreticilere verildi.


Seferihisar’da farklı mandalina bahçelerinde gerçekleşen eğitimlerde, ilk etapta 25 çiftçiye “İzmir ili Narenciye Yetiştiriciliği” konusu olan; yetiştirme teknikleri, gübreleme, budama, aşılama, entegre mücadele yöntemleri, hasat sonrası yönetim konularını içeren derslerin eğitimleri başarıyla tamamlandı. 


Proje amacı ile yapılan açıklamada,  çiftçilerin bahçelerini dışardan bir destek olmadan kendileri yönetir hale gelmesi, önder çiftçi olarak diğer çiftçilere örnek olması, kendilerinin çiftçiliği bir meslek olarak görerek ciddiyetle ele alıp bahçelerinde ki verimi arttırmak gelirlerinin artması olarak belirtildi. 

 
İzmir İli Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Müdür Yardımcısı Oktay Darcan, Seferihisar İlçe Tarım Müdürü Hasan Basri Gürel, Urla, Karaburun, Menderes, Çiğli, Karşıyaka ilçe Tarım müdürlerinin de katılımıyla gerçekleşen eğitimler sonucu Seferihisarlı çiftçilere sertifika verilip, budama odun kesme makinası (hızar) hediye edildi. 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.