Lise Öğrencileri Üniversitede Atatürk’ü Andı

Seferihisar’daki çeşitli liselerden gelen öğrenciler, ilçemizde faaliyetlerini sürdüren Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından düzenlenen Atatürk ve Modernleşme konulu konferansa katıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Levent Yılmaz tarafından verilen konferans, sohbet havasında geçti.

Yüksekokul müdürü Doç. Dr. Hamdi Emeç’in açılış konuşması ile başlayan etkinlik, Levent Yılmaz’ın öğrencilere müfredatta gördükleri konuları, çok farklı açılardan ele aldığı konferansıyla devam etti.

Konferans, modernleşme olgusu hem teorik açıdan hem de günlük hayattan örneklerle anlatıldıktan sonra, konunun Türkiye’de nasıl şekillendiği üzerinden odaklanıldı. Son bölümde ise Türk modernleşmesinde Atatürk’ün oynadığı özgün ve radikal rol değerlendirildi. Öğrenciler ve öğretmenleri çeşitli sorularla konferansı zenginleştirdi. Millî Eğitim ve Üniversite arasındaki işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu da gösteren etkinlik, ilçemiz açısından ileriki günlerde de bu tür etkinliklerin devamı için motivasyon sağladı.

ata04 ata05-683x1024 ata03 ata02 ata01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.