Kaybedenler Kulübü

Zaten inanmadığın, zamanında

“ben AKP’ye geçersem ilerde çocuklarım benden hesap sorar” beyanatını verdiğin bir partiye sancılı geçen bir süreç sonucu büyük kopmalara yol açarak aşılanmışsın.

Üstüne, bir önceki seçimde yanında bulunan arkadaşlarının büyük çoğunluğu da bu parti seçimin nedeniyle birer birer seni terk etmiş. Yetmemiş; tape’ler ardı ardına gelmiş ve çok iyi tanıdığını iddia ettiğin seçmeninin kafasına “bunlar hırsız” algısı iyice yerleşmiş.

Oy toplamaya gittiğinde “bizden AKP’ye oy vermemizi bekleme” diyen seçmene “ben de zaten CHP’liyim, seçimden sonra CHP’ye geçeceğim” demeye başlamışsın.

En büyük seçim kozun olarak gördüğün büyükşehir adayı eski bakan bile vaatleri arasında Seferihisar’daki Cittaslow’u İzmir’in diğer ilçelerine yaymayı koymuşken, sen, “fazla romantik” bulmuşsun. Dutlar Altı’nda RTE’ye karşı tepkisini en çok beyan eden insanlardan biri olan babanı parti binasına bile sokamamışsın.

Yakın akrabalarını bile sana oy atmalarına dair ikna edememişsin. Karşı tarafta görünen tüm belediye çalışanlarını “yalaka” ilan ederek üstü kapalı olarak miting meydanında tehdit etmiş, beş yılda hiç ama hiç değişmediğini,” artık kırıcı-dökücü biri değilim, ders aldım, değiştim” söyleminin aynen RTE gibi içi boş bir vaatten ibaret olduğunu “korksunlar benden” sözlerinle kendin teyit etmişsin.

Anket manipülasyonunu seçim stratejisi olarak gördüğü “ALO Fatih” kasetleriyle ispatlanan bir partinin mensubu olduğundan mıdır nedir, İddaa bayisine telefonla çağırdığın insanlara doldurtmana rağmen anketlerde açık ara önde çıkan Tunç SOYER’i ve Türkiye’nin en büyük anket firmalarından birini otuzbin nüfuslu bir ilçede anket manipülasyonu yapmakla suçlamışsın.

Bakara-Makara diye Kur’an ayetleriyle ve dininle dalga geçen bakanlarının izinden yürümüş, 5 yıldır görünmediğin cuma namazlarında dini kullanmaya çalışmışsın. Atatürk’lü Türk Bayrağı asmayı terör örgütü üyeliğiyle bir tutan, “Biz Türk Milliyetçiliğini ayaklar altına almış bir partiyiz” diyen genel başkanın aklından çıkmış olmalı ki, olduğundan daha kalabalık görünebilmek amacıyla seyrek seyrek yürüttüğün destekçilerinin arasındaki boşlukları doldurmak için Türk Bayrağı’na tutunmaya çalışmışsın.

Memleketin medarı iftarı ve yetişmiş en yüksek rütbeli asker Kamuran ORHON zindanlarda çürürken, rakibin SOYER cezaevi ziyaretinde bulunarak vefa duygusunu göstermiş, sen göreceğin tepkiyi bildiğinden olsa gerek düğünlerde bile yanına gidememişsin.

Artık kaybetme duygusu yerleşmeye, yüzüne yansıyan gerginlik yandaşlarına yayılmaya başlamış olmalı ki; destekçilerin sağa sola sataşmaya, kavga çıkarmaya başlamış. Büyükşehir adayı eski bakanının ilçemizde yaptırdığı da dahil olmak üzere tüm anketlerde Tunç SOYER’in yüzde 60’a yaklaştığı duyulduğundandır sanırım, destekçilerin sosyal medyada “ne olursa olsun, sonuna kadar Hamit NİŞANCI” benzeri iletilerle yenilgiyi kabullenmeye başlamış.

En sonunda, sevenlerinle yakın zamanda kavuşamayacağını sen de idrak etmiş olmalısın ki, genel başkanın RTE’nin yolsuzluklarının duyulmasını engellemek için yasaklattığı Twitter’da sen de yasağı delmiş ve “Elbet bir gün buluşacağız” diyerek veda mesajını yayınlamışsın.

 

Kaybedenler kulübüne hoş geldin…

pubg uc

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.